Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Raudonasis sausas

Chateau Lafite Rothschild Pauillac 1er Grand Cru Classe 2016

1099,00

Aprašymas

Šis vyno ūkis nuo 1855 m. turi aukščiausią 1er Grand Cru Classé statusą ir laikomas pačiu gryniausiu Pauillac aristokratijos simboliu. Lafite Rothschild – tai ne tik vynas, o kultūrinis reiškinys, kurio stilius jungia išraiškingą struktūrą, itin tikslią taninų architektūrą bei legendinį, sunkiai apibūdinamą Lafite lengvumą, vadinamą “aristocratic restraint”.

2016-ieji Pauillac regione laikomi vienais geriausių per visą XXI a. – ilgai trukusi šiluma, sausa vasara ir idealiai išlaikyta rūgštis sukūrė vyną, kuriame galia ir skaidrumas išlieka tobuloje pusiausvyroje.

Aromatas čia atsiveria lėtai. Pirmiausia jaučiamos juodųjų serbentų, grafito, kedro ir pievagrybių natos. Vėliau išryškėja tabako lapai, subtilūs gėlių tonai, šiek tiek dūmo ir tamsus žoliškumas, būdingas Pauillac klasikai Po kurio laiko taurėje įsivyrauja žemės, šlapio akmens, lengvos gėlių ir vanilės užuominos.

Burnoje vynas iš karto atskleidžia savo kilmę: struktūra monumentali, bet judesys lengvas, elegantiškas. Taninai nugludinti, o rūgštis gyva, tiesi, išlaikanti aiškų vyno stuburą. Skonyje susipina tamsių uogų brandumas, kedras, grafitas, subtilūs prieskoniai ir žolelių aitrumas. Poskonis nepaprastai ilgas, švarus, minerališkas, su išliekamu sluoksniu šilto dūmo ir juodųjų uogų. Tai Lafite, kuris nedemonstruoja jėgos, o leidžia ją pajusti lėtai, aristokratiškai.

Lafite Rothschild stilių lemia vienas ypatingiausių Médoc terroir. Čia vyrauja žvirgždo, smėlio ir molio deriniai, kurie užtikrina idealų drėkinimą ir leidžia ‘Cabernet Sauvignon’ pasiekti hipnotizuojančios elegancijos. Būtent tai pavertė Lafite pasauline ikona.

Derlius renkamas rankomis, uogos trijų etapų selekcijos būdu atrenkamos maksimaliai tiksliai. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno ir medinėse talpose, siekiant išsaugoti klasikinį ‘Cabernet Sauvignon’ skaidrumą. Brandinimas trunka 18–20 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, kurių apie 80–100 % naujos, tačiau ąžuolas niekada neužgožia vaisiaus – tik suteikia švelnų, aristokratiškai tylų rėmą.

Patiekimas

Tiekti 16–18 °C  prie keptos antienos su juodųjų serbentų glazūra, sauso brandinimo jautienos nugarinės su grybų ir trumų padažu ir lėtai troškintos ėrienos mentės su rozmarinais.

Jums galėtų patikti