Raudonasis sausas
Château Le Puy flagmanas ir aukščiausios klasės Le Puy cuvée iš unikalios geologinės vietos - „Les Rocs“. Vynas dvejus metus brandintas naudotose ąžuolo statinėse, nepridedant papildomai sulfitų ir nefiltruojamas. Tai įspūdingo charakterio, natūralaus gaivumo bei koncetracijos vynas.
Čia skleidžiasi juodųjų uogų, prieskoninių žolelių ir riešutų aromatai. Vyne jaučiasi subtilūs taninai bei labai ilgas gervuogių bei vyšnių poskonis. Puikus vynas, kuris brandinamas dešimtmečius.
„Barthelemy“ yra labai populiarus vynas ir vienas mėgstamiausių vynų Japonijoje. Taip yra būtent todėl, kad 2003 m. Le Barthélemy komiškame japonų komiksų seriale apie vyną - „Drops of God“ buvo pripažintas vynu, galinčiu išpildyti didžiausius lūkesčius.
Tiekti 10- 12°C prie ėriuko kojos, jūros velnio su grybų arba topinambų padažu, Pekino anties, žvėrienos.
Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.
Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.
Vyno stilius
Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.
Prestižiniai vynuogynai
Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.