Raudonasis sausas
IŠANKSTINĖ VYNO PREKYBA - PRELIMINARI DATA 2025 m. SPALIO MĖNESIO PRADŽIA.
J. Coudray-Bizot Gevrey-Chambertin 1er Cru 2019 – elegantiškas ir rafinuotas Burgundijos „Pinot Noir“, pagamintas Côte de Nuits širdyje. Kalkingas terroir dirvožemis ir subalansuotas klimatas suteikia šiam vynui ypatingo minerališkumo bei subtilaus vaisiškumo.
Aromate atsiveria juodųjų serbentų, gervuogių ir vyšnių natos, kurias papildo subtilūs miško paklotės, žemės ir gėlių akcentai, pridedantys kompleksiškumo. Burnoje vynas – vidutinio kūno, su subalansuota rūgštimi, švelniais taninais ir ilgu, elegantišku, kiek žemišku poskoniu.
Vynas fermentuojamas tradiciniu Burgundijos metodu, naudojant natūralią fermentaciją ir brandinimą ąžuolo statinėse, taip išlaikant tiek terroir autentiškumą, tiek vaisių grynumą.
Tiekti 16–18 °C temperatūroje. Puikiai dera su antiena, stirniena, troškiniais ar brandintais sūriais, tokiais kaip Époisses.
Coudray-Bizot – istorinė Burgundijos vyninė, įsikūrusi prestižiniame Côte de Nuits regione. Vyninė priklauso Charles Van Canneyt, kuris perėmė valdymą iš savo senelio Claude Coudray-Bizot, tęsdamas kelių kartų tradiciją. Šeimos vyninė išsiskiria pagarba senosioms Burgundijos vyndarystės tradicijoms – natūrali fermentacija, brandinimas ąžuolo statinėse ir minimalus intervencijos lygis leidžia atsiskleisti išraiškingam terroir.
Vyninė itin atidi vynuogynų priežiūrai – čia taikomi ekologiški bei biodinaminiai metodai, siekiant palaikyti dirvožemio gyvybingumą ir biologinę įvairovę. Coudray-Bizot filosofija remiasi idėja, kad puikus vynas gimsta tada, kai gamta veikia harmonijoje su žmogumi. Didžiausias dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynams – Burgundijos klasikai, čia įgaunančiai išskirtinę gylio, struktūros ir elegancijos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Coudray-Bizot vynai išsiskiria klasikinės Burgundijos elegancija, niuansais, mineraliniu preciziškumu ir dideliu brandos potencialu. Tai vynai, skirti tiek iškartiniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Coudray-Bizot valdo mažą, bet itin aukštos kokybės vynuogynų portfelį Côte de Nuits regione. Kiekvienas sklypas apdirbamas atskirai, siekiant maksimalaus terroir išraiškos.
Svarbiausi vynuogynai:
Šiuos Grand Cru sklypus papildo mažesni, tačiau savitais bruožais pasižymintys parceliai Côte de Nuits regiono ribose, auginantys išskirtinės kokybės ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Coudray-Bizot naudoja tradicinį vyno brandinimą – vynai laikomi ąžuolo statinėse 18–24 mėnesius, dažnai naudojant natūralias mieles ir nenaudojant filtracijos. Naujo ąžuolo kiekis išlaikomas nuosaikus, kad išliktų natūrali vynuogių išraiška.
Šie vynai yra ilgaamžiai – nors kai kurie puikiai atsiskleidžia ir iškart po išleidimo, geriausi pavyzdžiai, ypač Grand Cru lygio, bręsta 10–20 metų ir ilgiau, įgaudami kompleksiškumo, rafinuotumo bei gylio.