Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Saldusis sausas

Chateau Rieussec Sauternes 1er Grand Cru Classe 2013

106,00

Aprašymas

Château Rieussec nuo 1855 m. turi 1er Grand Cru Classé statusą. Šis ūkis garsėja turtingais, medaus prisodrintais, ilgaamžiais saldžiaisiais vynais.

Aromatas sodrus, bet subalansuotas: apelsinų žievelės, džiovintų abrikosų, medaus, šviežio persiko tonai, kuriuos lydi ananasų, gėliškos akacijos, citrinos žiedų natos. Po kelių minučių taurėje atsiveria švelnus muskatas, imbieras, balzaminiai prieskoniai, subtili botryčio suteikta dūminė, prieskoniška linija.

Burnoje vynas aksominis, koncentruotas, tačiau ne sunkus. Saldumas giliai integruotas, jį išlaiko ryški, gyvybinga rūgštis, suteikianti vynui kilnaus balanso. Skonyje dominuoja citrinų kremas, medus, konservuotas abrikosas, tropiniai vaisiai, vėliau pereinant į lengvą sūraus kalkakmenio akcentą, suteikiantį šviežumo. Poskonis ilgas, šiltas, elegantiškai sausas, su džiovintų vaisių, botryčio prieskonių ir baltųjų žolelių niuansu.

Château Rieussec išskirtinumą lemia žvirgždo ir smėlio terasos, dengiančios kalkakmenio pagrindą. Tai terroir, kuris natūraliai riboja derlingumą ir suteikia vaisiui koncentracijos bei minerališkos įtampos. Sauterno mikroklimatą formuoja Ciron ir Garonne upių sukuriami rytmečių rūkai, leidžiantys botryčiui idealiai vystytis.

Derlius renkamas keliais etapais, atrenkant tik preciziškai botryčio paveiktas uogas. Fermentacija vykdoma mažose talpose, dažnai naudojant natūralias mieles. Brandinimas trunka 18–24 mėnesius prancūziško ąžuolo statinėse (dažnai apie 50–60 % naujo ąžuolo).

Patiekimas

Patiekti 10–12 °C; puikiai dera su foie gras, mėlynuoju sūriu ir apelsininiais ar migdoliniais desertais.

Jums galėtų patikti