Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    100 / 100

Clos du Lican Colchagua Valley 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Clos du Lican Colchagua Valley 2021

139,00

Aprašymas

Clos du Lican 2021 – tai išskirtinis vieno vynuogyno ‘Syrah‘ iš Apalta slėnio, kuris pelnė net 100 balų iš garsiojo vyno kritiko Jameso Sucklingo ir tapo vienu geriausiai įvertintų Čilės vynų. Tai sodrus, rafinuotas ir terroir‘ui ištikimas vynas, atspindintis aukštai įsikūrusių Apaltos šlaitų išskirtinumą.

Taurėje atsiskleidžia sodri rubino spalva su violetiniais atspalviais. Aromatas išraiškingas ir daugiasluoksnis: levandos, šalavijas, juodųjų serbentų, gervuogių bei švelnių dūmų ir žolelių natos kuria gilią ir harmoningą kvapų paletę. Skonis – turtingas, bet elegantiškas, su šilkiniais taninais, puikia struktūra ir ilgu, prieskonių lydimu poskoniu.

‘Syrah’ vynuogės augintos granito šlaituose 185–430 m aukštyje, leidusios išlaikyti puikų rūgštingumą net ir vėsesnėje 2021 m. aplinkoje. Brandintas ąžuole, vynas išlaiko natūralią pusiausvyrą tarp vaisiškos galios ir rafinuotų akcentų.

Tai vynas tiems, kurie ieško aukščiausios klasės „Syrah“gylus, bet modernus, puikiai tinkantis brandinimui ar iškilmingai vakarienei.


Patiekimas

Tiekti 16–18 °C temperatūros. Puikiai dera su avienos kepsniu, žvėrienos troškiniais su miško grybais, antiena su slyvų padažu ar brandintu sūriu.

Vertinimas

100 / 100

James Suckling

I’ve never before smelled a wine like this. The captivating aromas are amazing, with lavender, sage, dried potpourri, blackberries, tar, pepper and black licorice. Full-bodied with super tannins that fan out and caress the palate. It’s ethereal and endless. A pure syrah from the owners of Clos Apalta, from unique mountain vineyards. Just over 6,000 bottles made. Try to give this four or five years of bottle age. Best after 2028.

Apie gamintoją

Casa Lapostolle – tai prestižinė Čilės vyno darykla, įsikūrusi Colchagua slėnyje, garsėjančiame savo aukštos kokybės raudonaisiais vynais. 1994 metais ją įkūrė Alexandra Marnier Lapostolle ir jos vyras Cyril de Bournet. Alexandra yra garsiosios prancūzų likerių kompanijos Grand Marnier įkūrėjo proanūkė, o jos šeimos tradicijos ir meistriškumas vyno gamyboje buvo perduoti ir šiam naujam projektui.

Vyno ūkių ir vynuogynų išsidėstymas

Casa Lapostolle valdo daugiau nei 370 hektarų vynuogynų trijuose pagrindiniuose Čilės vyno regionuose:

  • Apalta slėnis (Colchagua slėnis) – čia auga senosios Carmenère, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot ir Syrah vynmedžių veislės, kai kurios netgi pasodintos dar 1920-aisiais metais. Šis regionas laikomas vyno ūkio širdimi, o vynas „Clos Apalta“ gaminamas būtent čia.

  • Casablanca slėnis – čia auginami Chardonnay ir Pinot Noir vynmedžiai, kurie dera su vėsesniu klimatu ir jūriniais vėjais.

  • Cachapoal slėnis – šiame regione auginami Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc ir Syrah vynmedžiai, kurie prisideda prie vyno asortimento įvairovės.

    Gamybos metodai ir tvarumas

Casa Lapostolle taiko ekologinius ir biodinaminius ūkininkavimo metodus. Vynuogės auginamos be pesticidų, naudojant natūralias trąšas ir kompostą. Vynmedžiai dažnai auginami sausai, be laistymo, kas leidžia vynuogėms geriau išreikšti terroir savybes. Derlius renkamas rankomis, o vynas gaminamas naudojant minimalų filtravimą ir šaltą stabilizaciją, siekiant išlaikyti natūralų skonį ir aromatą.

Apdovanojimai ir pripažinimas

Casa Lapostolle vynai nuolat gauna aukštus įvertinimus iš tarptautinių vyno kritikų. Pavyzdžiui, vynas „Clos Apalta“ 2014, 2015 ir 2017 metų derliai buvo įvertinti 100 balų pagal Jameso Sucklingo reitingą.

Vyno darykla ir lankymas

Casa Lapostolle vyno darykla yra įsikūrusi Cunaco, Santa Kruzo mieste, tačiau pagrindinė vyno gamybos vieta yra Apalta slėnyje, kur įsikūrusi ir vyno darykla „Clos Apalta“. Ši vyno darykla yra šešių aukštų, gravitacinė sistema, leidžianti minimalizuoti mechaninį vynuogių apdorojimą ir išlaikyti aukštą vyno kokybę. Vyno darykla taip pat siūlo turus ir degustacijas, leidžiančius svečiams susipažinti su vyno gamybos procesu ir mėgautis nuostabiais slėnio vaizdais.

Casa Lapostolle yra pavyzdys, kaip galima sujungti prancūzų vyno gamybos tradicijas su Čilės terroir unikalumu. Ši vyno darykla nuolat siekia aukščiausios kokybės ir tvarumo, todėl jos vynai yra vertinami tiek vietiniuose, tiek tarptautiniuose rinkose.

Jums galėtų patikti