Baltasis sausas
Vynuogių sultys fermentuotos ąžuolinėse statinėse su natūraliomis, laukinėmis mielėmis. Pasibaigus alkoholinei vyno fermentacijai, vynas 12 mėn. brandintas didelėse ąžuolinėse statinėse, vėliau - papildomai 6 mėn. nerūdijančio plieno talpose.
Distinctive, this is a powerful white, with intriguing flavors of apple tart, blanched almond and nutmeg. Hints of smoke, chamomile and savory herb are supported along by a firm acidity. Drink now through 2024. 625 cases made, 50 cases imported.
Clos Mogador – legendinis Priorato vyno ūkis iš Ispanijos širdies
Clos Mogador – tai vienas iš labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių vyno ūkių Ispanijoje, įsikūręs garsiajame Priorat DOQ regione. Įkurtas žinomo vyndario René Barbier, Clos Mogador ne tik pakėlė Priorato vyno reputaciją pasauliniu mastu, bet ir tapo šio regiono atgimimo simboliu.
Vyndario filosofija:
Clos Mogador remiasi natūralia vyndaryste, giliais ryšiais su žeme ir pagarba gamtai. René Barbier buvo vienas iš vadinamųjų „Priorato revoliucionierių“ – vyndarių grupės, kuri 9-ajame dešimtmetyje atgaivino beveik pamirštą regioną ir įrodė, kad čia gali būti gaminami pasaulinio lygio vynai.
Kas išskiria Clos Mogador vyną?
Ilgaamžiškumas ir gilumas – vynai, brandinami ąžuolo statinėse ir skirti ilgalaikiam laikymui
Autentiškumas – kiekvienas butelis atspindi kalnuoto Priorato terroir
Natūralumas – naudojami ekologiniai metodai, minimalus intervencijos lygis
Ribotos partijos – tik keli tūkstančiai butelių per metus
Svarbiausi vynai:
Clos Mogador – vyno ūkio flagmanas, galingas ir elegantiškas raudonasis vynas iš Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon ir Carignan
Manyetes – vieno vynuogyno vynas iš senųjų Carignan vynmedžių
Com Tu (Montsant DO) – emocingas projektas iš gretimo regiono, kuriame dominuoja Garnacha