Raudonasis sausas
Raudonasis vynas – 100 % ‘Cabernet Franc’
Domaine Bernard Baudry Chinon «Les Grézeaux» 2023 – vienas iš prestižiškiausių šio garsaus Luaros slėnio ūkio vynų, gaminamas tik iš seniausių – apie 50 metų amžiaus – ‘Cabernet Franc’ vynmedžių.
Aromate atsiskleidžia miško paklotės, slyvų, skrudintų raudonųjų ir juodųjų pipirų natos, persipinančios su subtiliomis dūminėmis ir žemiškomis užuominomis. Tai koncentruotas, bet glotnus vynas, kuriame dera prinokusių juodųjų vaisių brandumas, prieskonių sluoksniai ir minerališkumas. Poskonis – ilgas, elegantiškas, su rafinuotu šilumos pojūčiu.
Vynuogės skinamos rankomis iš vieno, geriausio Les Grézeaux sklypo. Fermentacija vyksta cemento talpose su natūraliomis mielėmis, o brandinimas trunka 15 mėnesių nepadengtuose cemento rezervuaruose. Vynas išpilstomas nefiltruotas, kad išliktų natūrali struktūra ir terroir išraiška.
Patiekti 16-17 °C temperatūros prie mėsos troškinių su daržovėmis ir miško grybais.
Domaine Bernard Baudry – vienas iš žinomaisių Chinon apeliacijos Luaros slėnyje. Bernardo ir jo sūnaus Matthieu gaminamo vyno stilius pabrėžia ryškius, švarius, tobulai sunokusių Cabernet Franc vynuogių skonius ir kvapus. Šitai pasiekti padeda moderni vynininkystė bei tvarios žemdirbystės praktika 30 ha nuosavų vynuogynų.