Saldusis saldus
Senų, daugiau nei 60 metų senumo vynuogynų derlius yra naudojamas šio vyno gamybai.
Prisirpusios baltosios vynuogės vyninėje yra džiovinamos saulės atokaitoje. Po 10 - 12 dienų, sudžiuvusios uogos yra išspaudžiamos ir fermentuojamos. Vyno brandinimo procesas trunka 4 metus ąžuolinėse statinėse.
Aukso gelsvumo vynas gana intensyviai kvepia razinomis, prisirpusiais abrikosais, figomis, tamsiu medumi, džiovintais riešutais bei lauko žolelėmis. Burnoje vynas itin puikaus balanso, kuriame juntama gaivumo pojūtį suteikianti rūgštis bei ilgas kompleksiškas skonis.
Labai ilgas brandinimo potencialas.
Likutinis rūgšties kiekis 9.5 g/l
Likutinis cukraus kiekis 369 g/l
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie desertų su džiovintais vaisiais ir šokoladu, anties kepenėlių pašteto su karamelizuotų svogūnų džemu ar tiesiog vietoj deserto.
Sultanas, Christmas pudding and burnt toffee character throughout. Very thick and very sweet with a syrupy texture. So much caramel at the end. Drink now.
„Domaine Sigalas“ vyninė įsikūrusi vaizdingoje Oia lygumoje, šiaurinėje Santorinio salos dalyje. Vyninė valdo 40 ha vynuogynus, kuriuose vynuogės auginamos tvariai. Metinė vyninės produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami skiriant didelį dėmesį Santorino ir kaimyninėms Kiklado saloms. „Domaine Sigalas“ yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų, o jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Paris Sigalas, novatoriškas vyndarys, pritaikęs matematiką ir kitas naujoves enologijoje ir vynuogininkystėje, iškėlė Santorinio vynus į tarptautinį lygį. 1991 m. „Santorini Assyrtiko“ buvo pirmasis jo derlius ir pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis „Domaine Sigalas“ veiklos pradžią. Vyninė yra žinoma kaip viena reikliausių Santorinio vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą. Inovacijos ir techninis išprusimas dera su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai pagrįsti Paris Sigalas principu – „dinamiška tradicijų evoliucija“.
Vyno stilius
„Domaine Sigalas“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, atspindinčiu Santorinio terroir unikalumą. Tai minerališki, gaivūs ir aromatingi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir kitų lengvų patiekalų.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Sigalas“ valdo vynuogynus, esančius Santorinio saloje, garsėjančioje savo unikaliu vulkaniniu terroir:
Šie vynuogynai pasižymi unikaliu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Domaine Sigalas“ balti vynai dažniausiai geriami jauni, kad būtų galima mėgautis jų gaivumu ir aromatais. Raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų.