Raudonasis sausas
Šio vyno pavadinimas atskleidžia vynuogyno svarbą: „Ciabot“ yra namas tarp vynmedžių, beveik įrankių priedanga, o "Mentin" buvo savininkas, iš kurio Domenico nusipirko žemės sklypą.
Vynuogyno pavadinimas ir pasikeitus savininkams išliko toks pat, kaip tradiciškai: šeimininkai išvyksta, o žemė – lieka. Vynuogynas garsėja savo vardu ir išgarsina tuos, kuriems pasisekė su juo dirbti.
Vienas iš ikoniškiausių Pjemonto vynų. Stulbinančio komplesiškumo, fokusuotas į raudonų uogų, vanilės, mėtų, anyžių kvapus. Tvirtų taninų, ilgo vaisiško poskonio.
Brandinimo potencialas iki 2046 metų.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos kepsnių ar troškinių su miško grybais/trumais, jautienos didkepsnių, brandžių sūrių.
Azienda Agricola Domenico Clerico – ikoniškas Barolo vyno gamintojas iš Pjemonto širdies.
Azienda Agricola Domenico Clerico – viena žymiausių ir įtakingiausių Barolo regiono vyninių, įsikūrusi Monforte d'Alba, Pjemonto kalvose. Nuo 1976 m. ši šeimos vyninė kuria aukščiausios kokybės Nebbiolo, Barbera ir Dolcetto vynus, atspindinčius tiek teritorijos autentiškumą, tiek modernų požiūrį į vyno gamybą.
Trumpai apie Domenico Clerico vyninę:
Įkurta: 1976 m.
Regionas: Monforte d’Alba, Barolo, Pjemontas, Italija
Specializacija: Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC, Dolcetto d'Alba DOC
Filosofija: Dirvožemio ir terroir išraiška derinama su moderniais vyno gamybos metodais.
Vyno gamybos filosofija
Domenico Clerico buvo vienas iš Barolo modernistų, kurie įnešė naujų vėjų į tradicinę Pjemonto vyno gamybą:
Mažos vynuogynų išeigos – aukščiausia kokybė kiekvienoje uogoje
Trumpesnė maceracija, švaresni vaisių aromatai
Prancūziško ąžuolo statinių naudojimas (barriques) vietoj didelių slavoniško ąžuolo statinių
Ekologiškas požiūris į vynuogynų priežiūrą: nėra pesticidų ar herbicidų.
Garsiausi vynai:
Barolo Ciabot Mentin Ginestra – struktūruotas ir ilgaamžis, iš Ginestra vynuogyno
Barolo Pajana – sodrus, kompleksiškas, su giliais taninais
Barbera d'Alba Trevigne – energingas, vaisiškas ir itin gastronomiškas
Dolcetto d’Alba Visadi – kasdieniam naudojimui, lengvai geriamas, bet išraiškingas
Vieta ir vynuogynai
Vyninė valdo apie 21 ha vynuogynų geriausiose Monforte d’Alba vietose: Ginestra, Pajana, Mosconi ir kiti prestižiniai plotai. Čia dirvožemiai molingi ir kalkingi – idealiai tinkantys giliems, struktūriškiems Barolo vynams.