Vilnius

Klaipėda

  • EKO
F. Mikulski Limozin Meursault AOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

F. Mikulski Limozin Meursault AOC 2023

139,00

Aprašymas

Ieškantiems reto ir gilaus „Meursault“ vyno, „François Mikulski Meursault Limozin AOC 2023“ yra tiesiog privaloma paragauti.

Šis vynas atsiveria jausmingu aromatu: justi kriaušių kulis, vanilės panakota, saldžiųjų migdolų aliejus ir lazdyno riešutai, su vos juntamomis geltonųjų persikų ir mangų užuominomis fone. Gomuryje vynas yra sodrus ir gurmaniškas, pristatantis gausų baltųjų vaisių kulį, persmelktą prieskonių – įsivaizduokite kriaušių kulį su gvazdikėliais ir aštrų geltonąjį persiką su galingomis kardamono natomis.

Jo išskirtinė kokybė kyla iš Limozin vynuogyno, kur ‘Chardonnay’ vynmedžiai vidutiniškai 65 metų amžiaus. Šie seni vynmedžiai klesti unikaliame aliuviniame upės nuosėdų dirvožemyje, prižiūrimi taikant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ši kruopšti priežiūra ir mažas derlingumas iš senų vynmedžių lemia labai koncentruotą ir ekspresyvų vyną.

Kadangi kasmet pagaminama tik apie 600 butelių, tai išties geidžiamas vynas.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros prie vištienos su morkomis ir grietinėlės padažu, omarų, krabų, šukučių, užkeptų austrių.

Apie gamintoją

Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regionui pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje.

Vyno stilius

François Mikulski, siekdamas išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes, naudoja ekologinės vyndarystės būdus. Jo vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek šviežias, tiek subrendęs.

  • Baltasis vynas (daugiausia iš ‘Chardonnay‘) pasižymi minerališkumu, tekstūra, ekspresyviu, tyru aromatu ir puikiai integruotu ąžuolo charakteriu. Čia auginamos Meursault kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ vynuogės, taip pat du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligoté‘ vynuogynai.
  • Raudonasis vynas (iš ‘Pinot Noir‘) – aromatingas, su nugludintais taninais, sultingas ir dominuojančiu raudonųjų uogų charakteriu.

Prestižiniai vynuogynai

Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Tarp jų išsiskiria ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių, vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės.

Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių. Kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio, François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.

Domaine François Mikulski

Domaine François Mikulski

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti