Baltasis sausas
„Lepus“ – baltasis vynas iš „Pinot Blanc“ vynuogių, kurį gamina Franz Haas, siūlantis puikų ir malonų skonį. Šis išskirtinis Alto Adige Pinot Bianco iš Franz Haas atspindi nesugadintą 2022 metų derliaus kalnų terroir.
Vynas kvepia šviežios duonos, džiovintų lauko gėlių, obuolių, persikų ir migdolų aromatais. Skonyje atsiskleidžia kremiška tekstūra, kurią papildo citrusų ir mineralų natos.
Vynuogynai šiam vynui yra Alto Adige regione, auginami Guyot sistema įvairiuose aukščiuose, nuo 400 iki 800 metrų virš jūros lygio. Šiose skirtingose vietovėse yra įvairių dirvožemio tipų: nuo lengvo smėlio iki sunkesnio porfyro erozijos dirvožemių, su ekspozicija nuo pietų iki pietvakarių, prisidedančia prie vyno unikalaus charakterio.
Vynas fermentuojamas iš dalies nerūdijančio plieno talpyklose ir iš dalies barrique statinėse. Prieš išpilstant į butelius, jis apie penkis mėnesius brandinamas su mielėmis.
Tiekti 10-12 °C prie pastos, picų, daugiaryžio su grybais/ daržovėmis, žuvies, lengvų azijos virtuvės patiekalų.
Franz Haas vyninė – elegancijos ir aukštumų sinonimas nuo 1880 m.
Franz Haas – tai istorinė Italijos vyninė iš Alto Adige regiono, įkurta dar 1880 metais. Šiandien vyninei vadovauja septintoji šeimos karta, tęsdama ilgametes tradicijas ir kurdama vynus, garsėjančius ne tik kokybe, bet ir unikaliu stiliumi.
Šeimos filosofija – sujungti terroir autentiškumą, inovacijas ir meną, siekiant sukurti vynus, kurie atspindi kalnų charakterį ir Alto Adige unikalumą.
Aukštai augantys vynmedžiai – Franz Haas vizitinė kortelė
Vienas iš pagrindinių Franz Haas vyno ūkio išskirtinumų – vynuogynai, pasodinti nuo 240 iki net 1 150 metrų virš jūros lygio. Tokie aukščiai – retas reiškinys Italijoje, tačiau jie leidžia užauginti vynuoges, iš kurių gaminami:
Ilgaamžiai vynai su tvirta rūgštimi
Ryškių aromatinių profilių vynai
Minerališki, elegantiški raudonieji ir baltieji vynai
Šios sąlygos leidžia sukurti vynus, kurie išlaiko šviežumą net po daugelio metų brandinimo.
Dirvožemio įvairovė – natūrali kompleksiškumo garantija
Franz Haas vynuogynai driekiasi skirtinguose dirvožemiuose: nuo smėlio ir žvyro iki smulkaus molio bei kalcio turtingos žemės. Ši įvairovė leidžia vyno kūrėjams žaisti su tekstūra, struktūra ir aromatais, išgaunant subtilų vynų charakterį, kuris atspindi kiekvienos vietovės mikroklimatą.
Meninis identitetas – Riccardo Schweizer etiketės
Kiekvienas Franz Haas vynas turi unikalią etiketę, sukurtą žymaus Italijos dailininko Riccardo Schweizer, bendravusio ir dirbusio su tokiomis legendomis kaip Picasso, Chagall, Le Corbusier ir kt. Tai ne tik vyno ženklas, bet ir meno kūrinys, kuris išsiskiria lentynoje ir perteikia vyno dvasią.