Raudonasis sausas
Pinot Nero "PNQ497" – tai išskirtinis vynas, pagamintas iš vynuogių, augančių Bricco delle Viole vynuogynuose 497 metrų virš jūros lygio. Vynas gavo pavadinimą pagal augavietės aukštį. Pirmą kartą vynas tokiu pavadinimu į rinką išleistas 2006 metais.
Vynuogės rinktos rankomis iš geriausių Langhe vynuogynų, kruopščiai atrenkant tik geriausias uogas. Fermentacija vyko nerūdijančio plieno talpose, kad išsaugotų šviežumą ir natūralias aromatines savybes. Po fermentacijos vynas 18 mėn. brandintas tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, kad įgytų subalansuotą struktūrą ir intensyvius skonio sluoksnius.
G.D. Vajra Pinot Nero Langhe DOC 2023 pasižymi subtiliais raudonųjų uogų aromatais. Lengvas, gaivus skonis kartu su švelniais taninais sukuria elegantišką ir harmoningą vyną.
Patiekti 14-16 °C prie :
Keptos vištienos su žolelėmis;
Pastos su pomidorų padažu ir bazilikais;
Švelnių sūrių: Brie ar Camembert;
Kepto tuno, rūkytos lašišos.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.