Raudonasis sausas
Šis išskirtinis raudonasis vynas gimsta ant vulkaninio dirvožemio iš 'Nerello Mascalese' ir vynuogių.
Skaidriai raudonas vynas kvepia miško uogomis, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, bičių vašku, marcipanais, smilkalais, prieskoninėmis žolelėmis ir pankoliu.
Tai elegantiškas, gyvų taninų, vyriško charakterio, minerališkas vynas iš naujai prikeltos Etnos pietvakarinės pusės. Pagamintas iš vynuogynų, esančių Biancavilla vietovėje, pietvakariniame Etnos ugnikalnio šlaite, 700–800 m virš jūros lygio (2296–2624 pėdų aukštyje). IDDA siciliečių tarme reiškia „tu“, tai terminas, kurį vietiniai gyventojai su meile ir susižavėjimu vartoja Etnai apibūdinti.
Fermentacija ir maceracija truko tris savaites, vyko jos iš dalies ąžuolo ir betoninėse statinėse, po to vynas 24 mėnesius brandintas ąžuolo statinėse ir betono talpose.
Tiekti 16–18 °C prie žvėrienos, patiekalų su trumais, raudonos žuvies, sūrių, saliamio.
Fascinating aromas of iron, blood, and dark berries. Some flowers. Full-bodied yet fresh and intense with tar and pumice and plenty of red fruits. Chewy yet polished tannins buttress the wine nicely. Better in a couple of years.
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.