1–10 iš 10
López de Heredia – viena seniausių ir prestižiškiausių vyninių Ispanijoje, įkurta 1880 m. Don Rafaelio López de Heredia. Per daugiau nei 140 metų ši šeimos valdomas ūkis tapo tikru Rioja simboliu, garsėjančiu savo nepakeistu požiūriu į vyndarystę. Skirtingai nei daugelis kitų, vyninė nuo pat pradžių dirba tik su savo vynuogynais, užtikrindama visišką kokybės kontrolę ir terroir autentiškumą.
Vyno stilius
López de Heredia vynai išsiskiria gilumu, sudėtingumu ir ypatingu ilgaamžiškumu.
Raudonieji vynai – daugiausia gaminami iš ‘Tempranillo’, ‘Garnacha’, ‘Graciano’ ir ‘Mazuelo’. Jie pasižymi brandintų vaisių, prieskonių ir subtilių žolelių aromatais, šilkiniais taninais ir ilgu, rafinuotu poskoniu.
Baltieji vynai (iš ‘Viura’ ir ‘Malvasía’) – tai retenybė Riochoje, garsėjanti elegancija, oksidacinėmis natomis, riešutų, medaus ir džiovintų vaisių akcentais.
Šie vynai yra puikus pavyzdys, kaip tradicinis stilius gali išlikti aktualus ir šiandien.
Autentiški gamybos metodai
Vyninė laikosi tradicijų, susiformavusių dar XIX a. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, kurių dalis naudojama nuo pat įkūrimo laikų. Vynas ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse, kurios suteikia subtilumo, gilumo ir ypatingą struktūrą. Statinės gaminamos pačios vyninės dirbtuvėse, išlaikant nepriklausomybę ir autentiškumą.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
López de Heredia valdo 170 ha vynuogynų Rioja Alta regione. Tarp jų – prestižinis Viña Tondonia (įkurtas 1913 m.), laikomas vienu garsiausių visoje Riochoje. Kiti žymūs sklypai: Viña Bosconia, Viña Cubillo ir Viña Gravonia. Visi jie suteikia unikalų stilių ir prisideda prie išskirtinės vyninės reputacijos.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas svarbiausių López de Heredia bruožų – ilgas brandinimas. Vynai ąžuolo statinėse laikomi ilgiau nei įprasta – net 6–10 metų, o išpilstyti į butelius jie gali būti dar kelis dešimtmečius brandinami rūsiuose. Šie vynai puikiai geriamai jauni, tačiau tikrasis jų grožis atsiskleidžia laikui bėgant – tai Riochos klasika, kuri niekada neišeina iš mados.