Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

López de Heredia Viña Gravonia Crianza Blanco Rioja DOCa 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

López de Heredia Viña Gravonia Crianza Blanco Rioja DOCa 2015

70,00

Aprašymas

Vynas gaminamas iš 100 metų senumo Viura vynmedžių, fermentuotų su vietinėmis mielėmis 100 metų senumo ąžuolo statinėse, vėliau 4 metus brandinamas naudotose amerikietiško ąžuolo statinėse. Papildomai vynas mažiausiai 2 metus praleidžia vyndario rūsiuose. Skaidrinamas kiaušinio baltymu. Gaivus ir aromatingas, gilus ir kerintis vynas kvepia melionu, citrinos žievele, verbena, peletrūnu, lazdyno riešutais.

Patiekimas

Tiekti 12–14°C prie ant griliaus keptų jūros ešerių, karšių, otų, skumbrių, tuno, jūrų velnio, jūrų lydekos bei jūros gėrybių, marinuotos ar prieskonintos baltos mėsos, makaronų, rizoto, triušienos, vištienos, antienos. 

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

The oxidative character here is very subtle this year with hints of Brazil nuts and almonds to the dried lemons and sliced apples. Tangy and pretty elegant on the palate despite the weighted, intense flavors and a lasting finish that goes on and on. Mouthwatering finish. Always a unique white. Drink now or hold.

Apie gamintoją

López de Heredia – viena seniausių ir prestižiškiausių vyninių Ispanijoje, įkurta 1880 m. Don Rafaelio López de Heredia. Per daugiau nei 140 metų ši šeimos valdomas ūkis tapo tikru Rioja simboliu, garsėjančiu savo nepakeistu požiūriu į vyndarystę. Skirtingai nei daugelis kitų, vyninė nuo pat pradžių dirba tik su savo vynuogynais, užtikrindama visišką kokybės kontrolę ir terroir autentiškumą.

Vyno stilius
López de Heredia vynai išsiskiria gilumu, sudėtingumu ir ypatingu ilgaamžiškumu.

  • Raudonieji vynai – daugiausia gaminami iš ‘Tempranillo’, ‘Garnacha’, ‘Graciano’ ir ‘Mazuelo’. Jie pasižymi brandintų vaisių, prieskonių ir subtilių žolelių aromatais, šilkiniais taninais ir ilgu, rafinuotu poskoniu.
  • Baltieji vynai (iš ‘Viura’ ir ‘Malvasía’) – tai retenybė Riochoje, garsėjanti elegancija, oksidacinėmis natomis, riešutų, medaus ir džiovintų vaisių akcentais.

Šie vynai yra puikus pavyzdys, kaip tradicinis stilius gali išlikti aktualus ir šiandien.

Autentiški gamybos metodai
Vyninė laikosi tradicijų, susiformavusių dar XIX a. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, kurių dalis naudojama nuo pat įkūrimo laikų. Vynas ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse, kurios suteikia subtilumo, gilumo ir ypatingą struktūrą. Statinės gaminamos pačios vyninės dirbtuvėse, išlaikant nepriklausomybę ir autentiškumą.

Prestižiniai vynuogynai
López de Heredia valdo 170 ha vynuogynų Rioja Alta regione. Tarp jų – prestižinis Viña Tondonia (įkurtas 1913 m.), laikomas vienu garsiausių visoje Riochoje. Kiti žymūs sklypai: Viña Bosconia, Viña Cubillo ir Viña Gravonia. Visi jie suteikia unikalų stilių ir prisideda prie išskirtinės vyninės reputacijos.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas svarbiausių López de Heredia bruožų – ilgas brandinimas. Vynai ąžuolo statinėse laikomi ilgiau nei įprasta – net 6–10 metų, o išpilstyti į butelius jie gali būti dar kelis dešimtmečius brandinami rūsiuose. Šie vynai puikiai geriamai jauni, tačiau tikrasis jų grožis atsiskleidžia laikui bėgant – tai Riochos klasika, kuri niekada neišeina iš mados.

López de Heredia

López de Heredia

Ispanija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti