Baltasis sausas
Graziano Prà OTTO Soave Classico DOC 2024 – tai jauniausias Soave Classico DOC vynas iš Graziano Prà kolekcijos, gaminamas iš 100 % Garganega vynuogių, augančių Monteforte d’Alpone regione, Veneto provincijoje, Italijoje. Šis vynas atspindi ekologišką ir tvarų ūkininkavimą, siekiant išlaikyti natūralų skonį ir minerališkumą.
Vynas gaminamas iš kruopščiai atrinktų uogų, skinamų nuo senų 30–60 metų amžiaus vynmedžių, augančių derlinguose regiono šlaituose.
Fermentacija vyko kontroliuojamoje 16–18 °C temperatūroje nerūdijančio plieno talpose, siekiant išsaugoti vyno vaisiškumą ir aromatų šviežumą. Vėliau vynas brandintas tose pačiose talpose, kad išliktų grynas, minerališkas stilius.
Aromate atsiskleidžia baltažiedės gėlės, sunokę persikai, abrikosai ir obuoliai, kurie sukuria šviežią ir kvapnią kompoziciją.
Skonyje dominuoja kaulavaisiai – obuoliai, persikai – papildyti subtilia lazdyno riešutų gaida. Ilgai išliekantis poskonis išsiskiria minerališkumu, kuris suteikia vynui elegancijos ir išraiškingumo.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie makaronų, rizoto su šparagais, cukinijų apkepo, daržovių sriubų.
Graziano Prà, nuo 1980 m. vadovaujantis Azienda Agricola di Graziano Prà vyninei, tęsia savo šeimos – tėvo ir senelio – ilgametes vynininkystės tradicijas. Savo gyvenimą jis paskyrė vynuogių auginimui Monteforte d’Alpone kaimelyje, garsėjančiame vulkaninės kilmės dirvožemiais, esančiais Soave Classico DOC regione, Veneto provincijoje.
Vynuogės ir filosofija
Pagrindinė Graziano Prà vynuogė – Garganega, iš kurios jis kuria vienus įdomiausių ir autentiškiausių baltųjų vynų Italijoje. Jo filosofijos esmė – vynuogių natūralumo atskleidimas ir terroir išraiška.
Vynuogynuose jis skiria ypatingą dėmesį kiekvienam vynmedžiui, o vyninėje siekia išlaikyti maksimalų vaisiškumą, švarą ir minerališkumą – būtent šios savybės ir išskiria jo vynus rinkoje.
Ekologinis požiūris
Graziano Prà taip pat priėmė iššūkį prižiūrėti La Morandina vynuogyną Mezzane slėnyje, Valpolicella regione. Tai ekologiniu būdu valdoma teritorija, iš kurios gaunami intensyvūs, charakteringi raudonieji vynai. Jo tikslas – gaminti tvarius ir aplinkai draugiškus vynus, išsaugant natūralią pusiausvyrą tarp dirvožemio, augalų ir žmogaus.