Baltasis sausas
IŠANKSTINĖ VYNO PREKYBA - PRELIMINARI DATA 2025 m. GRUODŽIO MĖNESIO VIDURYS.
Vienas autentiškiausių Saint-Aubin 1er Cru vynų, kuriame Hubert Lamy perteikia subtilų Burgundijos elegancijos ir energijos balansą. „Clos du Meix“ – nedidelis uždaras sklypas, suteikiantis vynui ypatingo grynumo, įtampos ir ilgaamžiškumo. Šis vynas atspindi ‘Chardonnay’ gebėjimą išreikšti terroir niuansus: nuo kalkingo dirvožemio gaivos iki rafinuotos tekstūros taurėje.
Aromate jaučiamas šviežių obuolių ir geltonųjų persikų derinys, akcentuotas riešutinės tekstūros niuansais ir subtiliu dūminiu minerališkumu. Burnoje vynas pasižymi intensyvumu, santūria struktūra ir ilgai išliekančiu poskoniu.
Sklypas “Clos du Meix” yra monopolis (vienintelis valdomas Domaine) – 0,7 ha ploto, pasodintas 1985-1995 m., esantis pietinėje Saint-Aubin dalyje, šlaito apačioje, ant kalkingo-molingo dirvožemio su akmens priemaišomis. Tokios geologinės sąlygos suteikia vynui švarų minerališkumą ir brandumo potencialą – vynuogės gali bręsti be jokios skubos.
Patiekite 10–12 °C temperatūroje su svieste keptomis jūros šukutėmis, triušienos file su baltųjų grybų padažu arba brandintu „Beaufort“ sūriu.
Humbert Lamy – tai jaunas ir sparčiai pripažinimą pelnantis Burgundijos vyndarys, įsikūręs Saint-Aubin kaimelyje, netoli Chassagne-Montrachet. Nors jo pirmieji buteliai pasirodė visai neseniai, jie iškart patraukė tiek someljė, tiek kolekcionierių dėmesį dėl preciziškumo, skaidraus stiliaus ir nepaprasto terroir jautrumo. Po studijų Beaune mokykloje ir patirties kituose prestižiniuose ūkiuose, Humbertas nusprendė kurti savo viziją – vynus, kurie perteikia Saint-Aubin ir Chassagne kraštovaizdžio esmę, pasitelkiant klasikinę Burgundijos estetiką bei šiuolaikinį požiūrį.
Vyno filosofija
Humbert Lamy filosofijos pagrindas – pagarba terroir ir natūraliai pusiausvyrai. Vynuogynai prižiūrimi taikant organinius ir biodinaminius metodus, be herbicidų ar sintetinių trąšų. Jo tikslas – ne formuoti vyną, o leisti jam kalbėti pačiam už save.
Fermentacijai naudojamos laukinės mielės, o ąžuolas taikomas itin saikingai – 15–25 % naujų statinių, siekiant subtilios tekstūros. Brandinimas dažniausiai trunka 12–18 mėnesių, leidžiant vynui natūraliai subręsti be filtracijos.
Vyno stilius
Humbert Lamy vynai pasižymi grynumu, elegancija ir tikslumu. Jo baltieji vynai – iš ‘Chardonnay’, pasižymi skaidriu minerališkumu, švelnia kremiška tekstūra, gėlių bei citrusinių vaisių aromatais ir puikiai integruotu ąžuolo charakteriu.
Raudonieji vynai, gaminami iš ‘Pinot Noir’, išsiskiria subtiliu aromatiniu profiliu, kuriame dera raudonųjų uogų gaiva, žolelių užuominos ir švelnūs taninai. Tai vynai, kurie malonūs dar jauni, tačiau pasižymi ilgaamžiškumo potencialu.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso keli prestižiniai Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet ir Puligny-Montrachet vynuogynai, perduoti šeimos kartų.
Tarp jų išsiskiria:
Šie vynuogynai, įsigyti ir puoselėjami nuo XIX a. pabaigos, suteikia Humbert Lamy vynams aiškią terroir tapatybę ir kontrasto žavesį – nuo kalvotų, vėsios ekspozicijos šlaitų iki saulės nutviekstų pietinių dalių.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas iš didžiausių Humbert Lamy vynų privalumų – harmoningas prieinamumo ir potencialo balansas. Baltieji ir raudonieji vynai pasižymi aiškiu stiliumi, todėl yra mėgstami dar jauni, tačiau per 5–10 metų įgauna kompleksiškumo, gilumo ir aromatinės integracijos. Vynai iš Premier Cru vynuogynų, ypač En Remilly ar Les Chaumées, demonstruoja puikų potencialą bręsti, išlaikydami gyvybingą rūgšties struktūrą ir subtilų Burgundijos rafinuotumą.