Vilnius

Klaipėda

4x 100 balų M. Chapoutier vyno vakarienė 10.24

Splaio 24 dieną kviečiame Jus į ypatingą vakarą, skirtą garsiesiems M. Chapoutier vynams iš ko gero žymiausios Šiaurinės Ronos apeliacijos – Ermitage AOC! Ši išskirtinė šimtabalių vynų vakarienė vyks restorane Protėviai, o vakaro svečias – Juliette Marchandeau iš M. Chapoutier – pasakos šių vynų istorijas.

REZERVUOTI VIETĄ
4x 100 balų M. Chapoutier vyno vakarienė 10.24

Prasideda išankstinė prekyba!

Kaip ir kasmet - pradedame išankstinį gardžiųjų ir garsiųjų Poli panetonių prekybą. Rezervuokite pyragus su džino arba grapos kremu, jei norite, kad jų liktų Jūsų Kalėdoms ar dovanoms.

Užsisakyti
Prasideda išankstinė prekyba!

Vyno vakarienė Panevėžyje 10.23

To nebuvo labai seniai! Kviečiame Jus į ypatingą vakarą su M. Chapoutier vynais Panevėžyje, „Blue Gastro” restorane! Vynus prie vakarienės meniu priderins iš Vilniaus atvykę „Vyno klubo” ekspertai, o vyninės istorijas pasakos svečias iš vyninės - Juliette Marchandeau.

DALYVAUTI
Vyno vakarienė Panevėžyje 10.23

Degustacijos ir renginiai

Vyndariai ir partneriai

Poli Distillery

Poli Distillery

1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai, vaikaičiai. Giobattos vaikaitis Jacopo Poli's šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų. Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų. Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga. Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma. Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai. Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai. Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas. Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.

Champagne Duval Leroy

Champagne Duval Leroy

1859 metais vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy'us Vertuso miestelyje, pačioje Cote des Blances širdyje, įkūrė šampano namus „Duval Leroy“. Jų gamyba pradėjo smarkiai augti po Antrojo pasaulinio karo, o dar stipresnes pozicijas jie išsikovojo, kai namams vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis, įdiegęs modernias technologijas ir įrangą. Kai J. Ch. Duvalis netikėtai mirė, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, daugelio vadinama geležine ledi. Sekdama garsių Šampanės našlių Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery pavyzdžiu, įmonei ji vadovauja iki šiol. 2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Cote des Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne ir yra devintas pagal dydį vynuogynų savininkas Šampanėje. Tai šeimos įmonė, sugebėjusi išlikti nepriklausoma tokiu metu, kai didieji šampano gamintojai parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų. 2008 metais „Duval Leroy“ buvo vienintelis šampanas tarp 100 geriausių pasaulio vynų. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai "Duval Leroy" šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų. www.duval-leroy.com

M. Chapoutier

M. Chapoutier

"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/

Magula

Magula

Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne. Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo. Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu. Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.

Tinklaraštis

Niepoort Nat'Cool etiketės konkursas 2024

Kasmetinis Niepoort Nat'Cool etikečių konkursas vėl kviečia dalyvauti ir laimėti 1000 EUR bei pamatyti savo piešinį parduotuvių lentynose! Jūsų kūrybos laukiame ...