1–2 iš 2
Columbia Valley – didžiausia ir svarbiausia Vašingtono valstijos apeliacija, apimanti apie du trečdalius visų valstijos vynuogynų. Tai regionas, kuriame susiformavo šiuolaikinio Vašingtono vyno identitetas – tarp Naujojo pasaulio ekspresijos ir senojo pasaulio struktūriškumo.
Apeliacija driekiasi palei didingą Kolumbijos upę, kertančią valstiją nuo Kanados sienos iki Oregono. Klimatas čia kontinentinis – karštos, sausos vasaros ir vėsios naktys leidžia uogoms sunokti išlaikant gaivią rūgštį. Vidutiniškai daugiau nei 300 saulėtų dienų per metus užtikrina puikų cukraus ir fenolinės brandos balansą.
Dirvožemiai – vieni įvairiausių JAV. Jų pagrindą sudaro senovinės vulkaninės uolienos, padengtos ledynmečio nuosėdomis ir smėlingu priemoliu. Ši geologinė įvairovė suteikia vynams puikią drenažo struktūrą, o kartu ir minerališkumo pojūtį.
Columbia Valley istorija kaip vyno regiono prasidėjo 1960–1970 m., kai čia įsikūrė pirmieji modernūs vyndariai, tokie kaip Chateau Ste. Michelle ir Leonetti Cellar. Šiandien tai Vašingtono vyno šerdis, kurioje veikia daugiau nei 250 vyninių ir auginamos beveik visos pagrindinės valstijos veislės.
Svarbiausios vynuogės – ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Merlot’, ‘Syrah’, ‘Chardonnay’ ir ‘Riesling’. Raudonieji vynai išsiskiria sodriais juodųjų uogų aromatais, tvirta taninų struktūra ir ilgaamžiškumu. Baltieji – subtilūs, gaivūs, dažnai pasižymintys citrusinių vaisių bei mineralinėmis natomis.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Apeliacija apima ir daugybę subregionų (AVA), tarp jų – garsųjį Red Mountain AVA, Walla Walla Valley AVA, Yakima Valley AVA ir Horse Heaven Hills AVA, kurių kiekviena turi savitą mikroklimatą bei dirvožemio tipą.
Columbia Valley laikoma vieta, kur gimsta labiausiai vertinami Vašingtono vynai – tai regionas, jungiantis precizišką vyndarystę, švarią gamtą ir nuoseklų kokybės siekį.