Baltasis sausas
Tai trečiasis žymiausias Burgundijos Grand Cru po Chevalier- Montrachet ir Montrachet. Vynuogynai sirpsta 240 - 250 m. vjl. Sąnašinis kalkakmenio, molio dirvožemis, geras drenažas. Švelniai išspaustos vynuogių sultys fermentuojamos ąžuolo statinėse, naudojamos laukinės mielių kultūros. Vynas brandintas su mielių nuosėdomis 18 mėnesių 228 L ąžuolo statinėse, iš kurių 80 % naujos.
Ąžuolo statinėse brandintas, sodrus, svarus baltasis vynas kvepia sausmedžiu, sodo vaisiais, mandarinais, mieline tešla. Burnoje vynas svarus, velvetinės glotnios struktūros, kompleksiškas, ilgai išliekančio poskonio.
Patiekti 12-14°C prie šviežios lašišos, pagardintos krapais, vėžių kreminiame padaže, šukučių, intensyvaus skonio sūrių, baltos mėsos patiekalų.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.