Baltasis sausas
Baltasis vynas – 100 % ‘Chardonnay’
Jean-Noël Gagnard Bâtard-Montrachet Grand Cru – tai vienas iš prestižiškiausių Burgundijos baltųjų vynų, garsėjantis savo sodrumu, kompleksiškumu ir ilgaamžiškumu. Šis Grand Cru vynuogynas užima trečią svarbiausią vietą Montrachet šeimoje, po legendinių Chevalier-Montrachet ir Montrachet.
Aromate atsiveria subtilios sausmedžio, sodo vaisių ir mandarinų natos, kurias papildo mielinės tešlos bei švelnaus ąžuolo užuominos. Skonis – sodrus, galingas ir tuo pačiu elegantiškas, su velvetine, glotnia tekstūra, ryškiu minerališkumu ir ilgai išliekančiu, harmoningai subalansuotu poskoniu.
Vynuogynai įsikūrę 240–250 m aukštyje, ant sąnašinio kalkakmenio bei molio dirvožemio su puikia drėkinimo sistema. Tokios sąlygos leidžia vynuogėms subręsti išlaikant puikų rūgšties ir cukraus balansą. Vynuogės švelniai spaudžiamos, sultys fermentuojamos prancūziško ąžuolo statinėse, naudojant laukinės mieles.
Vynas brandinamas 18 mėnesių su mielių nuosėdomis 228 litrų prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių net 80 % – naujos.
Patiekti 12-14°C prie šviežios lašišos, pagardintos krapais, vėžių kreminiame padaže, šukučių, intensyvaus skonio sūrių, baltos mėsos patiekalų.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.