Putojantis sausas
Ieškantiems rafinuotos alternatyvos šampanui su Burgundiška siela, Jean-Noël Gagnard Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs „Grand Lys“ 2020 puikiai tiks. Šis putojantis vynas išsiskiria savo elegancija ir terroir nulemtu charaketriu bei puikiu kainos ir kokybės santykiu.
Aromatai atsiskleidžia per kompleksiškus švelnių raudonųjų vaisių, laukinių braškių ir aviečių kvapus. Juos papildo subtilūs citrinos bei greipfruto niuansai ir ryškus minerališkas poskonis. Vynui vystantis, atsiskleidžia brioche, skrudintų riešutų ir baltųjų gėlių natos.
Burnoje vynas traškus, tikslus ir nepaprastai elegantiškas, su puikia, ilgai išliekančia puta. Skoniai atspindi aromatus, demonstruodami nuostabią įtampą tarp gyvybingos rūgšties ir kreminės tekstūros, vedančios į ilgą, švarų poskonį, persmelktą klasikinio Burgundijos minerališkumo akcento.
Šis putojantis šedevras iš Chassagne-Montrachet atspindi Côte de Beaune terroir – kur kalkingas dirvožemis, vėsus mikroklimatas ir šimtmečių vynuogininkystės paveldas susilieja leisdamas sukurti aukščiausio lygio vynus.
Tiekti 6-8 °C prie austrių, lašišos kepsnio arba minkštų sūrių.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.