Baltasis sausas
Baltasis vynas – 100 % ‘Chardonnay’
Jean-Noël Gagnard Les Caillerets Chassagne-Montrachet Premier Cru 2023 – tai prestižinis ir itin riboto kiekio baltasis Burgundijos vynas, kilęs iš vieno geidžiamiausių lieux-dit Chassagne-Montrachet apeliacijoje. Šis, 1855 m. „Première Cuvée“ statusą gavęs sklypas, įsikūręs Le Montrachet papėdėje.
Aromate išsiskiria prinokusių kriaušių, saldžiojo citrinų džemo, apelsinų žiedų natos, kurias papildo subtilūs prieskoniai, šviežiai skrudintų riešutų ir sviestinio skrebučio niuansai. Skonis – kompleksiškas, pilnas ir minerališkas, su citrusine gaiva, sviestišku švelnumu bei subtiliu sūrumu, paliekančiu ilgą, elegantišką poskonį.
Vynuogės skinamos rankomis iš pietrytinės ekspozicijos akmenuoto molio–kalkakmenio šlaitų, gausiai padengtų Kimmeridžo fosilijomis, kurios suteikia vynui ypatingo minerališkumo ir struktūros.
Fermentacija ir brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse, o vynas išpilstomas vėliausiai iš visų ūkio „1er Cru“ dėl savo struktūros ir brandos potencialo.
Jean-Noël Gagnard Les Caillerets – tai preciziškiausias ir intensyviausias ūkio Chassagne-Montrachet, puikiai tinkantis ilgesniam brandinimui.
Tiekti 10–12 °C. Šis baltasis vynas puikiai dera prie vištienos kepsnio su kreminiu grybų padažu, keptų jūros šukučių su citrininiu sviestu arba brandinto Comté sūrio.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.