Baltasis sausas
Išskirtinis Burgundijos šedevras iš vieno prestižiškiausių Chassagne-Montrachet „Premier Cru“ sklypų.
Aromate atsiskleidžia baltųjų kaulavaisių (persiko, abrikoso), citrusų, baltų gėlių bei subtili minerališkumo nata. Burnoje pilno kūno, kremiškos tekstūros, tačiau išlaikantis elegantišką rūgštį ir ilgą, minerališką poskonį. Ąžuolo įtaka (apie 30 % naujų statinių) subtiliai integruota, praturtindama struktūrą, bet nepersverdama vaisiškumo akcentų.
Caroline Lestimé valdoma dalis įsikūrusi aukščiau Morgeot šlaituose, kur molio ir kalkakmenio dirvožemis užtikrina ypatingą vynuogių koncentraciją ir eleganciją.
Derlius nuimamas rankomis, fermentacija vyksta natūraliai, siekiant išsaugoti terroir autentiškumą. Vynas 18 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių dalis – naujos, suteikiančios šilkinės tekstūros ir papildomo kompleksiškumo.
Tiekti 10 - 12 ° C prie vėžiagyvių, jūros gėrybių rizoto ar žuvies patiekalų.
Domaine Jean-Noël Gagnard įsikūręs Chassagne-Montrachet kaimelyje ir garsėja savo išskirtiniais baltaisiais ‘Chardonnay’ vynais. Vyninę 1989 m. iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard perėmė Caroline L’Estimé, grįžusi po studijų Paryžiaus verslo mokykloje. Jos tikslas – išlaikyti subtilų ‘Chardonnay’ vynuogių charakterį, leidžiant terroir kalbėti sava kalba.
Caroline valdomi vynmedžiai auginami ekologiškai, laikantis biodinaminių principų, o vyninėje taikomi minimalios intervencijos metodai. Vyndarė vengia naujo ąžuolo pertekliaus, nenaudoja redukcijos technikų ir beveik nefiltruoja savo vynų. Ji ištikima Chassagne tradicijoms – baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad išsaugotų natūralų aromatą ir struktūrą. Nuo 2014 m. visi 12,5 ha šeimos vynuogynų yra sertifikuoti ekologiškai ir tvarkomi biodinamiškai.
Vyno stilius
Jean-Noël Gagnard vynai išsiskiria delikačiais aromatais, subtilia struktūra ir išgrynintu ‘Chardonnay’ charakteriu. Jie puikiai atspindi Chassagne-Montrachet terroir ir tinka tiek mėgavimuisi jaunystėje, tiek ilgesniam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Jean-Noël Gagnard valdo daugybę prestižinių Chassagne-Montrachet sklypų, tarp jų:
Papildomai gaminami ir kaimo vynai, kurie dėl kokybės dažnai pranoksta Premier Cru lygį.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Baltieji vynai brandinami neutralaus ąžuolo statinėse 18–20 mėnesių, kad aromatai ir struktūra būtų išsaugoti kuo natūralesni. Filtravimas taikomas itin retai. Tokia prieiga užtikrina, kad vynai jau jauni būtų atviri ir harmoningi, tačiau jie taip pat turi puikų brandos potencialą – geriausi pavyzdžiai gražiai vystosi 10–15 metų.