Vilnius

Klaipėda

Jean-Noel Gagnard Sous Eguison Hautes-Cotes de Beaune AOC 2023 ( Išankstinė prekyba)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Jean-Noel Gagnard Sous Eguison Hautes-Cotes de Beaune AOC 2023 ( Išankstinė prekyba)

38,00

Aprašymas

IŠANKSTINĖS PREKYBOS VYNAI Į „VYNO KLUBĄ“ ATVYKSTA ŠIŲ METŲ LIEPOS MĖNESIO PABAIGOJE

Atraskite išskirtinį Jean-Noël Gagnard Côte de Beaune "Sous Éguisons" 2023 – tai įrodymas, koks galingas gali būti “Chardonnay” subrandintas unikalioje dirvoje.

Tikėkitės minerališkų natų kartu su gyvybingais citrusiniais vaisiais, kurie papildomi greipfrutų, citrinų ir laimų skoniu. Lengvai kremiška tekstūra puikiai dera su ilgu ir minerališku poskoniu.

Pavadinimas „Sous Éguisons“ reiškia virš vynuogyno esančią uolą. Uola suteikia apsaugą nuo šiaurės vėjų, o tai yra didelis privalumas, atsižvelgiant į atšiaurų klimatą ir  pavasario šalnas pasitaikančias šiame aukštyje.

Vynas 12–15 mėnesių brandintas su mielėmis statinėse (33% naujų). Jis  įkūnija tradicijas ir meistriškumą bei  ilgaamžę Hautes-Côtes de Beaune “Chardonnay” išraišką.

Patiekimas

Patiekti 10-12° C temperatūroje. Idealus prie mėsingų žuvų (oto, menkės), omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis/baravykais. Ant griliaus skrudintos vištienos ar lašišos kepsnio.

Apie gamintoją

1989 m., grįžusi iš verslo mokyklos Paryžiuje, Caroline L’Estimé perėmė vyndarystęs amatą iš savo tėvo Jean-Noël Gagnard. Šio, baltąjame Chassagne-Montrachet vyne besispecializuojančio, ūkio stilius pabrėžia subtilų Chardonnay vynuogių charakterį. Caroline prižiūrimų vynuogynų vynas iš aplinkinių išsiskiria delikačiais laukinių grybų, lydyto sviesto, džiovintų žolelių ir citrusinių vaisių aromatais. Paklaustia kodėl jos vynai yra būtent tokie, unikalūs Chassagne-Montrachet, vyndarė nusišypso ir tik gūžteli pečiais – „stengiuosi netrukdyti pačiai gamtai formuoti vyno skonio“. Vynai gaminami paprastai ir nuoširdžiai. Nėra žaidimų su redukcija, beveik nenaudojamos ir naujos ąžuolo statinės. Kadangi ūkininkaujama ekologiškai ir dar laikantis biodinaminių principų bei procedūrų, delikatūs procesai vyninėje atrodo itin logiški. Caroline ištikima Chassagne tradicijoms: baltiesiams vynams daugiausiai naudoja neutralų ąžuolą, kur vyną brandina net 18–20 mėnesių. Bevek nefiltruoja. Nuo 2014 m. 12,5 ha išskirtinių šeimos vynuogynų buvo sertifikuoti ekologiškai ir dabar jie valdomi biodinamiškai.

Jean-Noël Gagnard Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti