Raudonasis sausas
Mažiausiai 60 metų senumo Tempranillo vynuogės, sudarančios 89% šiame vyne, yra renkamos iš Brinas, Rodenzo ir Villalba vynuogynių. Graciano vynuogės, papildančios likusią dalį, renkamos išskirtinai iš Montecillo vynuogyno, esančio Fuenmayor apylinkėje.
Vyno gaminimo metu, alkoholinė fermentacija vyko nerūdijančio plieno statinėse, maceracija truko 78 dienas. Fermentuotos vynuogių sultys brandinamos 4 metus naudotose (4 metų senumo) amerikietiško ąžuolo statines.
Intensyvios vyšnių, rubino spalvos vynas pasižymi labai kompleksišku aromatu. Intensyvi kvapų puokštė prisotinta balzaminio acto, vanilės, juodojo šokolado, džiovintų vaisių ir likerizuotų vyšnių aromatais. Skonyje, puikios struktūros, minkštas vynas su švelniais, nugludintais taninais, dėl ilgo brandinimo statinėse.
Patiekite 16-18 °C su ant grotelių kepta mėsa, žvėrienos troškiniu, ispanišku kumpiu ar dešrelėmis, puskiečiais sūriais.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.