Baltasis saldus
Liliac & Kracher Ice Wine Transylvania 2023 - kolektyvinis projektas: bendradarbiavimas tarp Liliac vyninės ir Kracher šeimos, siekiant pasinaudoti vėsesniais klimato ypatumais Rumunijoje dėl sunkėjančių klimatinių sąlygų tokio tipo vyno gamyboje Austrijoje.
Ryškūs baltų kaulavaisių (persikai, abrikosai) ir tropinių vaisių (ličiai, ananasai) tonai, medaus užuomina, švelnios gėliškos natos. Burnoje – labai saldu, bet gaivu ir švaru, rūgštis gražiai subalansuoja cukrų; ilgas, vaisiškas, meduoliškas poskonis.
Vynas gaminamas iš ant vynmedžio sušalusių vynuogių. Šaldymas natūralus – kai temperatūra nukrenta iki maždaug –8 °C arba žemiau, tada uogos skinamos ir spaudžiamos sultys, kurios būna itin koncentruotos; fermentuota ir ~4 mėn. brandinta nerūdijančio plieno talpose.
Likutis cukraus kiekis: 189g/l.
Rūgšties kiekis: 7,57g/l.
Tiekti 8–10 °C. Puikiai dera su mėlynaisiais sūriais, vaisiniais desertais (pvz., baltojo šokolado panna cotta su persikais, apelsinų tartomis), žąsų/anties kepenėlių paštetu.