Vynas brandinamas 6 metus amerikietiško ąžuolo statinėse, rankomis pagamintose pačiame Lopez de Heredia ūkyje. Paskui dar 6 metus butelyje iki išleidžiant vyną į rinką.
Vanilės, džiovintų uogų, dūmo, kraujo aromatų. Burnoje vynas sausas, švelnus, smulkių gausių taninų, bei struktūrą palaikančios ryškios rūgšties. Poskonis ypač švelnus, besikeičiantis ir ilgas.
Dirvožemis: Sąnašinis molis ir kalkakmenis.
Derlius: Rugsėjo pabaiga – spalio pradžia, skinta rankomis
Vinifikacija: uogos atskiriamos nuo kotelių. Spontaninė fermentacija vyksta didelėse 25000 L talpose.
Rūgšties kiekis: 6g/l
Tiekti 18–20°C temperatūros prie mėsos patiekalų. Vyndarys asmeniškai rekomenduoja derinį su česnakais, rosmarinu ir ančiuviais įdaryta ėriena.
This is as complex and savory as the rest of the Viña Tondonia wines, but also shows a tad more depth, with a hint of black plum and blue fruit on top of the orange rind, iron, tobacco and earthy spices. Expect some cedar and truffle to develop in the future. Juicy, zesty and tight, with a dusty tannins and bright berry fruit on the medium-to full-bodied palate.
López de Heredia – Tradicijos ir paveldas Riochos vynuose
López de Heredia – viena seniausių ir prestižiškiausių vyninių pasaulyje, kuri išdidžiai saugo savo tradicijas ir gamybos metodus. Ši vyninė, įkurta 1880-aisiais Don Rafaelio López de Heredia, per daugiau nei 140 metų tapo tikru Riochos vyno regiono simboliu. Nuo pat įkūrimo vyninė laikosi principo gaminti vyną tik iš savo vynuogynų, nedarant jokių kompromisų siekiant aukščiausios kokybės.
Autentiški vyno gamybos metodai
López de Heredia išsiskiria savo tradiciniu požiūriu į vyno gamybą. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, kurių dalis buvo pagaminta dar vyninės įkūrimo metais ir dabar yra 143 metų amžiaus. Tai suteikia vynams unikalią struktūrą ir charakterį. Po fermentacijos vynas brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse, užtikrinant vyno švelnumą, gilumą ir sudėtingumą.
Tradicionalistų Pavyzdys
„López de Heredia“ – tai vyninė, kuri neišsigando pokyčių, tačiau visada išlaikė tradicijas. Jų metodai, susiformavę dar 1880-aisiais, buvo puikiai pritaikyti šiuolaikinio vyno gamybai. Kiekvienas butelis šio vyno atspindi nesikeičiančią šeimos tradiciją ir meilę darbui.
Pasaulinis paveldas ir prestižas
Eric Asimov, rašydamas apie „López de Heredia“ vynus, teigia, kad ši vyninė yra viena iš nedaugelio pasaulyje, galinčių pasigirti tokiu neįkainojamu paveldu ir prestižu. Per visus šiuos metus vyninė sugebėjo išlaikyti aukščiausią kokybę, atspindinčią Riochos regiono unikalumą ir tradicijas.
Išskirtinė Klasika – Riochos Vynas
„López de Heredia“ vynai – tai tikra Riochos klasika, kuri ne tik atspindi senąsias gamybos tradicijas, bet ir išsiskiria aukščiausia kokybe bei nepakartojamais aromatais. Šie vynai yra puikus pasirinkimas tikriems vyno mėgėjams, ieškantiems autentiškų ir sudėtingų vyno patirčių.