Saldusis saldus
Prabangaus, saulės sukaupto, balanso pastiprintas vynas, pasižymi patvariu saldumu bei švelniais taninais.Terasiniuose vynuogynuose augančių vynmedžių derlius surinktas rankomis. Daryta ilga maceracija, kartu su pridėtiniu spiritu, dėl didesnės aromatų koncentracijos. Vynas 8 mėn. brandintas didelėse ąžuolinėse talpose ir 3 mėn. butelyje. Galingi, besikeičiantys juodų vaisių ir raudonųjų uogų aromatai suteikiantys vynui nuostabaus gaivumo, papildyti kakavos natomis.
Rekomenduotinas brandinimo potencialas apie 5 metai.
Likutinis cukraus kiekis:85 g/l
Rūgšties kiekis: 4g/l.
Jei vynas naudojamas kaip aperityvas patiekiti 10–12°C temperatūros.
Kaip desertinį vyną patiekite šiek tiek atšaldytą, 14–16°C temperatūros.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“