Patiekite 16–18 °C temperatūroje su keptu elnienos kepsniu ir juodųjų serbentų padažu, žolelėmis marinuota antiena arba brandintu kietuoju sūriu su pipirų ir riešutų natomis.
Raudonasis sausas
Tai klasikinės Ronos meistrystės pavyzdys. Šis vynas gimsta ant legendinės Hermitage kalvos, kur granito šlaitai, senų ‘Syrah’ vynmedžių koncentracija ir biodinaminė vyndarystė suteikia jam jėgos, elegancijos ir tvaraus charakterio. Tai vynas, kuris ne demonstruoja, o kalba tyliai, bet išraiškingai – apie Hermitage esmę ir Michel Chapoutier preciziškumą.
Aromate atsiskleidžia prinokusių gervuogių, juodųjų slyvų ir juodųjų serbentų natos, lydimos violetų žiedų, juodųjų pipirų, alyvuogių ir dūmo atspalvių. Kvapas gilus ir koncentruotas, atveriantis tiek vaisiaus sodrumą, tiek subtilų žemės, akmens bei žolelių prieskonį – būdingą Hermitage kalvos vynams.
Burnoje vynas sodrus ir pilno kūno, su šilkine, bet tvirta taninų struktūra, gyva rūgštimi ir ilgu, sluoksniuotai išsiskleidžiančiu poskoniu. Skonyje dera tamsių uogų intensyvumas, laukinių žolelių ir šlakelio dūmo niuansai, kuriuos vainikuoja minerališkai sausas, ilgas finišas.
Vynuogės šiam vynui auga keliuose prestižiniuose Hermitage kalvos sklypuose – Les Bessards (granitas suteikia vertikalumo ir tvirtumo), Le Méal (molio ir kalkakmenio dirvožemis suteikia apvalumo ir turtingumo) bei Les Greffieux (smėlinga dirva suteikia elegancijos). Šių trijų terroir derinys kuria išskirtinį balansą tarp struktūros, gylio ir aromatinės švaros.
Fermentacija vykdoma tradiciniu būdu, naudojant natūralias mieles, be perteklinės ekstrakcijos, kad išliktų ‘Syrah’ skaidrumas. Brandinimas trunka apie 14 mėn. ąžuolo foudre statinėse, iš kurių tik dalis – naujos, todėl išlaikomas natūralus vaisiškumas ir terroir skambesys.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“  pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
 
 „Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
 
 Daugiau apie „Chapoutier“