Baltasis sausas
Vienas iš prestižiškiausių Burgundijos baltųjų vynų – Marc Morey Bâtard-Montrachet Grand Cru AOC – tai rafinuotos galios ir preciziškos struktūros etalonas, gimęs iš vieno garsiausių pasaulio „Chardonnay“ terroir. Šis vynas demonstruoja, ką reiškia didysis Montrachet stilius: intensyvumą, mineralinį gylį ir išskirtinį balansą tarp koncentracijos ir elegancijos.
Aromate atsiveria šviežių baltųjų persikų, citrinų žievelės ir žaliųjų riešutų natos, kurias subtiliai papildo brioche, medaus ir skrudinto migdolo niuansai. Kvapas gilus, bet išlaikytas – jame jaučiamas Bâtard-Montrachet didingumas ir Marc Morey preciziškumas.
Burnoje vynas pilno kūno, koncentruotas, bet ne sunkus – kremiškos tekstūros, su tiksliu rūgšties stuburu ir išskirtiniu minerališku sūrumu. Skonyje dera citrusinių vaisių gaiva, subtilūs ąžuolo prieskoniai, švelnus sviestiškumas ir ilgas, daugiasluoksnis poskonis.
Vynuogės auginamos Bâtard-Montrachet Grand Cru sklype, esančiame tarp Montrachet ir Bienvenues-Montrachet vynuogynų – čia plonas molio sluoksnis ant kalkingo pagrindo suteikia vynui struktūros, svorio ir minerališkumo. Marc Morey ūkyje taikomi tvarios vyndarystės principai, o derlius renkamas rankomis, siekiant užtikrinti nepriekaištingą uogų kokybę.
Fermentacija vyksta prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių apie 25 % – naujos, o brandinimas trunka 12–14 mėnesių su mielių nuosėdomis, kad vynas įgytų papildomo kremiškumo ir aromatinio kompleksiškumo.
Tai vynas, skirtas išskirtiniam momentui – subtilus, galingas ir preciziškai išdirbtas, turintis potencialą bręsti 10–15 metų, išlaikydamas tiek šviežumą, tiek didingą struktūrą.
Patiekimo rekomendacija: 11–13 °C temperatūroje, su kepta jūros lydeka su citrininiu sviestu, vištienos „suprême“ su trumų padažu arba brandintu „Brillat-Savarin“ sūriu.
Jei norite pajusti tikrąją Burgundijos dvasią, verta prisiminti „Domaine Marc Morey & Fils“ vardą. Šie vyno namai išaugo Chassagne-Montrachet širdyje. Jų istorija prasidėjo dar 1919 metais, kai Fernandas Morey, pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, ten įkūrė savo ūkį. Šiandien jau ketvirtoji karta – Sabina Mollard su savo vyru Bernardu Mollardu – su meile tęsia šeimos tradicijas. Bernardas Mollardas – tikras savo srities talentas, vienas tų vyndarių, kurie ne tik seka tradicijomis, bet ir drąsiai ieško naujų kelių į vyno gerbėjų širdis.
Vyno stilius: Kiekvienas butelis – atskira istorija
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynas – tai subtili elegancijos, minerališkumo ir kompleksiškumo darna. Kiekvienas butelis pasakoja savo vynuogyno istoriją, atspindėdamas unikalų jo charakterį. Jie tarsi šnabžda apie natūralius procesus, apie minimalų žmogaus įsikišimą, kuris leidžia atsiskleisti tikrajam vynuogių šviežumui ir geriausiems terroir niuansams.
Prestižiniai vynuogynai: Ten, kur gimsta unikalumas
Kai ateina derliaus metas, vynuogės renkamos rankomis. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, derinant senąsias tradicijas su naujomis galimybėmis.
Brandinimas ir mėgavimasis: Laikas – geriausias vyno draugas
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynai kviečia mėgautis jais įvairiais savo gyvavimo momentais. Jie yra malonūs ir jauni, tačiau turi tą magišką galią bręsti ir tobulėti. Baltieji vynai 10–12 mėnesių ilsisi ant mielių nuosėdų ąžuolo statinėse, o raudonieji – net iki 15 mėnesių.