Raudonasis sausas
Vynuogių sulčių fermentacija vyko nerūdijančio plieno talpose. 19 dienų trukusios fermentacijos metu vyne esančio žievelės buvo maišomos kasdien. Vyno brandinimas vyko prancūziško ąžuolo statinėse 16 mėn. (50% iš jų naujos).
Vyno aromatai stebina, nes atsiskleidžia per pikantiškus jūros ir džiovintų žolelių bei aitrių spanguolių kvapus. Burnoje dominuoja nokūs raudonųjų uogų ir gervuogių akcentai, o poskonyje išryškėja gaivi minerališkumo nata.
Tiekti 14-16 prie anties krūtinėlės, elnienos kepsnio arba paukštienos patiekalų.
Vosne-Romanée įsikūrusios Domaine Michel Gros šaknys siekia 1830 metus, kai pirmasis Gros šeimos narys įkūrė savo valdą pačioje Côte de Nuits širdyje. Vėlesnės kartos su atsidavimu plėtė dvaro valdas, kurios šiandien apima 23 hektarus. Išskirtinis dvaro pasididžiavimas – Vosne-Romanée 1er Cru „Clos des Réas“, kurį Grosų šeima valdo kaip monopolį nuo pat jo įsigijimo 1860 metais. Šiandien Pierre Gros, septintoji vyndarių dinastijos karta, kartu su savo tėvu Michel tęsia ir plėtoja protėvių pradėtą darbą. Aistringas ir reiklus Pjeras nuolat rūpinasi savo vynų kūrimu, kruopščiai kontroliuodamas visus gamybos etapus – nuo vynmedžių auginimo iki išpilstymo į butelius.
Vyno stilius
Domaine Michel Gros vynai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiai atspindi Vosne-Romanée bei kitų prestižinių Burgundijos terroir ypatumus. Didelis dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ veislės unikaliam charakteriui bei ‘Chardonnay’ elegancijai.
Prestižiniai vynuogynai
Domaine Michel Gros valdose yra išskirtiniai vynuogynai prestižinėse Côte de Nuits ir Hautes-Côtes de Nuits vietovėse.
Didelis dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai, taikant tvarios vynuogininkystės metodus, siekiant užtikrinti optimalų ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogių nokimą ir aukščiausią vyno kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Michel Gros vynai pasižymi puikiu balansu ir elegancija, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandintais. Vosne-Romanée 1er Cru „Clos des Réas“ ir kiti aukštos klasės raudonieji vynai turi puikų potencialą ilgam brandinimui, per kurį atsiskleidžia jų kompleksiškumas, subtilūs taninai ir elegantiški aromatai. Baltieji vynai dažnai yra gaivūs ir malonūs gerti būdami jauni, tačiau kai kurie aukštesnės klasės ‘Chardonnay’ taip pat gali įgauti daugiau kompleksiškumo bręsdami butelyje.