Čiobrelių likeris su medumi ir šafranu.
Pakruojo dvaro čiobrelių lysvėse augantys čiobreliai nuskabomi pačiame jų žydėjimo pike, kuomet aromatinės žolelių savybės atsiskleidžia geriausiai. Likerio saldumas išgaunamas be pridėtinio cukraus , nes renkamas šviežias, laukiniuose Lietuvos laukuose surinktas natūralus liepžiedžių medus, kuris gėrimui be saldumo suteikia gėliškus poskonius.
Čiobrelio likeris įvertintas aukso medaliu parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2020”, sidabro medaliais „Berlin Craft Spirit 2020” ir „London Spirits”.
Amerikoje vykusiuose pasauliniuose apdovanojimuose „American Distilling Institute” čiobrelių likeris pelnė aukso medalį ir gavo „Best Of Class” apdovanojimą „International liqeuer” kategorijoje!
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis, medus 14%, koncentruotos obuolių sultys, džiovintos vaistinių čiobrelių (Thymus vulgaris) žolėlės 0,4 %, šafranas.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.
Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.
Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.