London Dry kategorijos džinas „Geronimo“ tai stipraus gėliško ir augališko kvapo ir skonio gėrimas. Skonį ir poskonį papildo salstelėję ir lengvai šaldantys mėtos aromatai. Intensyvią paletę sustiprina aukštesnis gėrimo alkoholio stripumas – 43 %.
Pakruojo varykloje daug eksperimentuojama su įvairių augalų antpilais bei distiliatais. Žolelės eksperimentams auga Pakruojo dvaro darže ir specializuotame žolininkės vaistažolių ūkyje. Tačiau kartais atradimai gimsta visai netikėtai. Šį kartą jam pastūmėjo ant palangės augančio augalo lapelius nuskynęs ... katinukas, kuris ir puošią džino etiketę.
Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis, džiovintos kadagio uogos, prieskoniniai augalai.
Laikymo sąlygos: nuo 10°C iki 25°C, laikymo metu gali atsirasti natūralių nuosėdų.
Pakruojo dvare gėrimai pradėti gaminti dar XVIII amžiuje, kai čia veikė ligoninė, vaistinė ir „apotiekoriaus“ įkurta spirito varykla. Tų laikų antpilai ir tinktūros buvo naudojami dvare bei plačiai paplito po visą kraštą. Šiandien šioje istorinėje vietoje atgimė pirmoji craft stipriųjų gėrimų darykla Lietuvoje, kur senoviniai, iš vario pagaminti, malkomis kūrenami distiliavimo indai vėl užkurti tam, kad sukurtų naują stipriųjų gėrimų istorijos puslapį.
Stilius
Pakruojo dvaro gėrimai išsiskiria unikaliu charakteriu, jungiančiu senąsias receptūras ir šiuolaikinę craft filosofiją.
Paveldas ir išskirtinumas
Darykla gimė iš Pakruojo dvaro tradicijų, kurios siekia XVIII amžių. Senoviniai receptai, perduoti iš kartos į kartą, šiandien atgimsta per craft distiliacijos meną. Autentiška aplinka ir kruopščiai atkurtas distiliavimo procesas leidžia sujungti praeitį su dabartimi ir sukurti gėrimus, kurie atspindi tiek Lietuvos paveldą, tiek šiuolaikinio craft judėjimo dvasią.