Promontory Napa Valley Rouge 2012 - ikoniškas Harlan šeimos projektas iš laukinės, kalvotos vietovės į vakarus nuo Oakville. 2012-ieji Napa slėnyje subrandino galingą, bet labai grakštų vyną: juodieji serbentai, gervuogės, slyvų kremiškumas, šlapio akmens ir miško samanos, grafito, kakavos, tabako niuansai. Burnoje – pilnas kūnas, preciziška rūgštis, itin smulkūs, ilgai bręsiantys taninai ir ilgas, minerališkas poskonis. Puiki harmonija tarp jėgos ir elegancijos. Geriama dabar po ilgesnio dekantavimo arba brandinama 15–20+ metų.
Promontory – atskiras Harlan šeimos ūkis su išraiškinga, akmenuota vietove; vynai garsėja „šlapio akmens“, vėsios minerališkos natos ir disciplinuotos jėgos sinteze.
Vynmedžiai auga laukiniame, akmenuotų šlaitų slėnyje vakaruose nuo Oakville; sklypų dirvožemiai įvairūs (vulkaniniai, nuosėdiniai, metamorfiniai). Derlius skinamas rankomis daugeliu „praėjimų“ (iki keliasdešimt atskirų mikro-partijų), kad kiekviena frakcija būtų idealiai sunokusi.
Vynuogės talpinamos gravitaciniu srautu į skirtingo tipo indus: ąžuolo kubilus, betonines talpas, nerūdijančio plieno talpa. Tokia daugiaindė sistema leidžia labai tiksliai valdyti ekstrakciją kiekvienai partijai.
Dalies mikro-partijų fermentacija vyksta ąžuolo statinėse, sąmoningai lėtu režimu, kad spalva, taninai ir aromatai „įsiluptų“ palaipsniui, o ne būtų greitai „ištraukti“.
Atskiros vyno "partijos" maždaug 12 mėn. laikomos statinėse, po to sujungiamos į mišinį ir perkeliamas vynas į didelio tūrio austrų „Stockinger“ ąžuolo foudre (apie 1 000–4 200 l) ilgam ramaus brendimo etapui - 30/36 mėn.