Vaisių ir uogų sausas
Šeimos vyninės "Roksala" natūraliai putojantis vynas gaminamas PET NAT metodu. Tai seniausias putojančio vyno gamybos būdas. Vynas išpilstomas į butelius dar prieš fermentacijos pabaigą. Dėl tokio gamybos būdo vynas gali turėti nuosėdų ir būti neskaidrus.
Švelniai rausvos spalvos vynas kvepia pavasario gėlėmis, nokiomis citrinomis, vyšnių kauliukais, rabarbarais. Burnoje juntama gaivi sultinga rūgštis.
Patiekti atvėsintą iki 8 ° C kaip aperityvą, prie voveraičių su grietinėlės padažu, kiaulienos, riebių minkštų sūrių.
Roksala – tai išskirtinė kaimo turizmo sodyba, įsikūrusi Taručių kaime, Rokiškio rajone, prie pat sienos su Latvija. Ramybės oazė gamtos apsuptyje, šalia Suvainiškio telmologinio draustinio, kur atsiveria galimybė pažinti lietuviško vyno kultūrą.
„Roksala“ garsėja savo tradiciniu, natūraliu požiūriu į vyndarystę. Vynai gaminami iš vietinių vaisių ir uogų, fermentuojami ir brandinami nenaudojant pramoninių priedų. Tai sodrūs, autentiški, lietuviško terroir įkvėpti vynai, kurie stebina tiek gaiviu vaisiškumu, tiek gilumu. Net devyni „Roksalos“ vynai yra pripažinti Lietuvos tautinio paveldo produktais – tai išskirtinis kokybės ženklas.
Sodyba gali pasigirti šiauriausiu vynuogynu Lietuvoje. Greta jo auginami įvairūs vaisiai ir uogos – vyšnios, juodieji serbentai, obelys, šermukšniai ir kt., iš kurių gimsta subtilūs, skirtingo charakterio vynai. Vyninė didžiuojasi rūsiu, kuriame saugoma išskirtinė kolekcija.
Roksala kviečia ne tik ragauti vynų, bet ir patirti jų gimimo procesą. Edukacinė programa „Vyno kelias“ leidžia pažinti vyndarystę nuo uogos iki taurės. Apsilankiusieji gali:
dalyvauti degustacijose;
aplankyti autentišką vyno rūsį;
stebėti gamybos procesą;
pasimėgauti pasakojimais apie vietos vyndarystės tradicijas.