Raudonasis sausas
2016-ųjų Viñedo Chadwick vynas unikalus, sudėtingas, sluoksniuotas, gaivus, puikios struktūros, bet kartu elegantiškas. Iš 15 ha, pasodintų prieš 26 metus (1992 m.), vynuogės fermentavosi mažose nerūdijančio plieno ir betono kubiluose, o brandintos 2500 litrų ir 225 litrų talpos ąžuolo statinėse. Vyne daug gaivumo ir rūgšties. Tai atitinka 2015 m. prasidėjusių pokyčių liniją, suteikiant daugiau gaivumo ir harmonijos. Vėsių 2016-ųjų derlius mažas, bet vynuogės subrendo puikiai.. Pirmą kartą į vyno sudėtį įtraukta nedidelė dalis 'Petit Verdot' vynuogių (3%), kurios buvo pasodintas apie 2007 m.
Verta decantuoti valandą prieš tiekiant 18 °C Cabernet Sauvignon vynams skirtose taurėse. Puikiai derės su ant griliaus kepta jautiena ar ėriena.
The price of the 2016 Viñedo Chadwick seems to be going through the roof, and so does the quality. This is a unique, classical Maipo Cabernet that is marketed separately and sold through the négociants in Bordeaux, the same as with Seña, rather than through the regular importers. Sourced from 15 hectares planted 26 years ago (in 1992), the grapes fermented in small stainless steel and concrete vats and matured in 2,500-liter oak vats and 225-liter barriques. It has 3% Petit Verdot and is remarkably low in alcohol at 13%, with a lot of freshness and acidity. This follows the line of change that started in 2015, with more freshness and harmony, and for the first time, it includes a small percentage of Petit Verdot that was planted around 2007. The yields are low, and the grapes ripened nicely before the rains that complicated the end of the harvest. 2016 is a cool year that resulted in a slow and perfect ripening of the grapes. This is now a very elegant wine, getting closer to the style of Seña. Complex, layered, fresh and tasty, it has very fine tannins and is nicely structured but terribly elegant at the same time. 12,000 bottles were filled in February 2018.
Viñedo Chadwick – tai viena prestižiškiausių Čilės vyno pasaulio ikonų, įsikūrusi Puente Alto apeliacijoje, Maipo slėnyje. Šis ūkis yra Chadwick šeimos palikimo dalis, įkurtas Alfonso Chadwick Errázuriz garbei. Būtent čia, ant senosios polo aikštės žemės, nuo 1992 metų auginamos vynuogės, iš kurių kuriami nedideliais kiekiais, bet pasaulinį pripažinimą pelnę vynai.
Vyninės istoriją tęsia Eduardo Chadwick, kuris ne tik įtvirtino Čilės vyno prestižą pasaulyje, bet ir inicijavo istorinę „Berlyno degustaciją“ 2004 m., kurioje Viñedo Chadwick 2000 derliaus vynas aplenkė kai kuriuos garsiusius Bordo ir Italijos vynus.
Vynuogynas
Vynuogynas užima vos 15 hektarų ir įsikūręs 650 metrų aukštyje Andų kalnų papėdėje. Jį supa granitiniai ir aluviniai dirvožemiai, užtikrinantys puikų drėkinimą bei subalansuotą vynuogių nokimą. Visi darbai atliekami rankomis, derlius itin ribojamas – taip siekiama maksimalaus koncentracijos ir terroir išraiškos.
Vyno stilius
Viñedo Chadwick vyno stilius – elegantiškas, ilgaamžis, struktūruotas ir išgrynintas. Aromate atsiskleidžia juodieji serbentai, vyšnios, tabakas, cedras, grafitas, taip pat subtilūs mėtų ir žolelių atspalviai. Burnoje – puikus balansavimas tarp šilkinių taninų, gaivios rūgšties ir ilgai išliekančio, koncentruoto vaisių poskonio. Alkoholio lygis – apie 13 %, o bendras stilius – klasikinio europinio tipo su Naujojo pasaulio gyvumu.
Prestižiniai vynuogynai
Pagrindinė veislė – ‘Cabernet Sauvignon’, dažnai sudaranti iki 97–100 % mišinio. Kai kuriais metais pridedama nedidelė dalis ‘Petit Verdot’, kuri suteikia dar daugiau gylio ir prieskonių. Vynuogės fermentuojamos nerūdijančio plieno ar betono talpose, o po to vynas 22 mėnesius brandinamas: apie 75 % naujo prancūziško ąžuolo statinėse, likusi dalis – didelėse ąžuolo foudre talpose.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Nors Viñedo Chadwick vynas gali būti vertinamas dar jaunas, tikroji jo elegancija atsiskleidžia po 7–10 metų brandinimo. Brandos viršūnę pasiekia per 15–20 metų, tad tai puikus pasirinkimas kolekcijai.