Baltasis sausas
Tvirčiausias iš visų Knoll „Riesling“ vynų. Minerališkas pagrindas, kurį papildo pikantiškos greipfrutų bei pipirų natos.
Vynuogės, užaugusios Kellerbergo vynuogynuose, puikiai atspindi gamtos iššūkius ir suteikia vynui išskirtines savybes: vynas yra gyvas, gaivus, traškus ir kupinas vibruojančios energijos, kuri žavi savo grakštumu ir elegancija.
Viena iš geriausių Dürnstein miestelio šlaito vietų yra Kellerberg vynuogynas. Šis vynuogynas, iš dalies besidriekiantis į rytus ir į miškingą slėnį, pasižymi unikaliomis augimo sąlygomis. Nuolydis čia siekia net 70%, o vynmedžiai auga terasomis, 200–300 metrų aukštyje virš jūros lygio (mvn). Toks unikalus šlaitas ir dirvožemio tipas suteikia vynui gyvybingumą, švytėjimą, plieninį grynumą ir ryškumą.
Tiekti 10 - 12 ° C prie austrių, krabų, tuno žalio ar kepto su citrinų padažu, lašišos, upėtakio, jūros gėrybių su imbieru ir česnaku, chèvre (šviežias ožkų sūris) ar brie tipo sūrių.
The striking nose of star fruit, white peach and jasmine pulls you into the seriously concentrated yet razor-sharp dry riesling with enormous Amalfi lemon and lime zest intensity at the very long, energetic finish. Enormous aging potential. Drinkable now, but best from 2025.
Weingut Emmerich Knoll yra vienas žymiausių ir labiausiai gerbiamų vyno ūkių Austrijoje, įsikūręs prestižiniame Vachau regione – viename seniausių ir svarbiausių vyno gamybos regionų šalyje. Šis vyno ūkis garsėja ne tik savo ilgametėmis tradicijomis, bet ir išskirtine vyndarystės kokybe.
Vynuogynai ir gamyba
Weingut Emmerich Knoll vynuogynai auga terasiniuose šlaituose, kuriuose auginamos pasaulyje pripažintos 'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynuogės. Vachau regiono unikalios klimato sąlygos: šiltos vasaros ir vėsūs vakarai, kartu su kalkingomis ir uolėtomis dirvožemio sąlygomis, sukuria idealias sąlygas šių veislių auginimui.
Vyno gamybos procesas šiuose ūkiuose remiasi ilgametėmis tradicijomis ir didelėmis žiniomis apie vynuogynų priežiūrą. Vyndarys laikosi natūralių auginimo metodikų, kad išgautų kiekvieno vynuogyno autentišką skonį, tuo pačiu užtikrina aukščiausią kokybės standartą.
Vynai ir klasifikacija
Weingut Emmerich Knoll gamina vienus geriausių Vachau regiono vynų, kurie dažniausiai žymimi 'Smaragd' etikete, kuri yra išskirtinė Vachau vyno klasifikacija. Šie vynai pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu, skonio koncentracija ir kompleksiškumu, dažnai prilygdami aukščiausios kategorijos Burgundijos baltiesiems vynams.
'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynai iš Emmerich Knoll vynuogynų yra subalansuoti, ryškios rūgšties, puikios vaisiškumo ir minerališkumo pusiausvyros, o jų skonio intensyvumas ir ilgaamžiškumas dažnai vertinami tarptautiniu mastu.
Vyno etiketės ir Šv. Urbonas
Weingut Emmerich Knoll vynų butelius puošia barokinė etiketė, kuri vaizduoja šv. Urboną, vyndarystės globėją. Tai simbolizuoja apie ūkyje saugomas vyndarystės tradicijas ir pagarbą senovės vyno gamybos metodams, kurie perduodami iš kartos į kartą.