Baltasis sausas
Tai gryniausia Bergerac baltųjų vynuogių išraiška. „Sémillon“, „Sauvignon Blanc“ ir „Muscadelle“ derinys, sukurtas šeimos ūkyje, dirbančiame taikant ekologinius metodus, jau daugiau nei du dešimtmečius. Šis vynas jungia senųjų ‘Sémillon’ vynmedžių tekstūriškumą, žvalią ‘Sauvignon’ gaivą ir aromatingą ‘Muscadelle’ subtilumą, suteikiantį vietos charakterį, kurio neįmanoma supainioti su Naujųjų Pasaulio stilistika.
Aromatas elegantiškas: baltų gėlių, citrinų žievelės, prinokusių kriaušių ir žaliojo obuolio natos susilieja su lengva medaus ir akacijos linija. Fone juntamas subtilus žolelių tonas, primenantis šviežią vynuogyno žolę po lietaus.
Burnoje vynas švarus, sultingas, vidutinio kūno. ‘Sémillon’ suteikia kremišką tekstūrą, ‘Sauvignon’ atneša gyvybingą rūgštį ir citrusų tikslumą, o ‘Muscadelle’ palieka švelnų gėlišką kontūrą. Skonis – gaivus, tiesus, su minerališka kalkakmenio užuomina ir ilgu, sausu poskoniu.
Bergerac pietiniai šlaitai, molio–kalkakmenio dirvožemis su gausiais žvyro intarpais garsėja senais ‘Sémillon’ vynmedžiais.
Vyninė sertifikuota kaip ekologinius standartus atitinkantis ūkis. Derlius renkamas rankomis, fermentacijai naudojamos natūralios mielės, dalis ‘Sémillon’ brandinama su nuosėdomis, siekiant tekstūros be ąžuolo poveikio.
Tiekti 10–12 °C, derinti su ožkos sūriu (Crottin de Chavignol), jūros gėrybėmis, vištienos salotomis pagardintos citrusais.
Domaine Albert de Conti istorija siekia 1920-uosius, kai Vincenzo de Conti paliko Italiją ir įsikūrė pietvakarių Prancūzijoje. Jis padėjo pamatus šeimos vyndarystės tradicijai, kuri iki šiol gyvuoja Bergerac regione. 1963 m. jo sūnus Albertas pasodino pirmuosius vynmedžius Saint-Julien d'Eymet apylinkėse, o 1990-aisiais Francisas de Conti šią viziją išplėtė įkurdamas Château Tour des Gendres – vieną garsiausių Bergerac vyninių.
Šiandien vyninę valdo naujoji karta – Guillaume’as ir Paulis de Conti kartu su vyno kūrėju Yann Lecoindre’u. Jie ne tik tęsia šeimos tradicijas, bet ir įneša modernumo, derindami ekologinį ir biodinaminį ūkininkavimą su agromiškininkystės principais. Tikslas – kurti natūralų, terroir atskleidžiantį vyną, kuris įkūnytų sveiko dirvožemio ir aplinkos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Domaine Albert de Conti vynai pasižymi natūralumu, elegancija ir energija. Jie kuriami minimalaus įsikišimo principu, su pagarba vynuogių kilmei bei metų derliaus savitumui.
Prestižiniai vynuogynai
Šiuo metu Domaine Albert de Conti valdo apie 30 hektarų ekologiškai sertifikuotų vynuogynų Bergerac apeliacijoje.
Svarbiausi sklypai:
Šie vynuogynai įsikūrę molingo-kalkingo dirvožemio zonoje, kuri leidžia gaminti subalansuotus vynus su gerai išreikštu terroir.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaine Albert de Conti vynai dažniausiai brandinami ąžuolo statinėse arba betoninėse talpose, priklausomai nuo vyno stiliaus. Statinės naudojamos saikingai – dažnai tik keli procentai naujo ąžuolo, kad būtų išlaikytas natūralus vyno charakteris.
Šie vynai geriami dar jaunystėje dėl savo šviežumo ir balanso, tačiau kai kurie cuvée – ypač ‘Tour des Gendres’ – turi potencialą bręsti 5–8 metus ar ilgiau, išlaikydami eleganciją ir gylį.