Raudonasis sausas
Šis vynas gimsta Itata slėnyje, kur dar išlikę neįskiepyti, daugiau nei šimtmetį skaičiuojantys 'Cinsault' vynmedžiai. Šie senoviniai krūminiai vynmedžiai, augantys natūraliai, be dirbtinio įsikišimo, leidžia sukurti vyną, kuris perteikia gryną veislės esmę: gaivą, skaidrumą ir autentišką pietinės Čilės pajūrio terroir išraišką.
Aromate atsiskleidžia raudonųjų serbentų, aviečių ir vyšnių natos, kurias papildo laukinių gėlių, apelsinų žievelės bei švelnių prieskonių užuominos. Kvapas yra gaivus ir elegantiškas, išlaikantis Itata vynams būdingą gaivą ir subtilų minerališkumo toną.
Burnoje vynas yra vidutinio kūno, itin gyvas ir grakštus, su ryškia rūgštimi ir švelniais, šilkiniais taninais. Skonyje dera sultingi raudoni vaisiai, šiek tiek džiovintų žolelių ir granitinės dirvos minerališkumas, suteikiantis vynui struktūros ir gylio. Poskonis – ilgas, sausas, su elegantiška uogų ir prieskoniška pabaiga.
Vynuogės auga ant granitinio uolienų dirvožemio, maždaug 20 km nuo Ramiojo vandenyno, kur dienos karštį subalansuoja vėsūs jūros vėjai. Senieji, neįskiepyti 'Cinsault' vynmedžiai, sodinti dar XX a. pradžioje, suteikia vynui ypatingo autentiškumo ir koncentruotos, tačiau subtilios struktūros.
Fermentacija vyksta su laukinėmis mielėmis, cementinėse talpose, be ąžuolo, siekiant išlaikyti gryną terroir išraišką.
Patiekite 14–16 °C temperatūroje su ant žarijų kepta antiena ir granatų padažu, viduržemio daržovių troškiniu su čiobreliais arba ispanišku avies pieno sūriu „Manchego“ su alyvuogių tapenada.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.