Vilnius

Klaipėda

Biondi Santi Tenuta Greppo Rosso di Montalcino DOC 2021

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Rosso di Montalcino DOC 2021

94,00

Aprašymas

 2021-ieji tai epinio derlius metai. Vynas įspūdingo sudėtingumo ir subtilumo kol kas išlieka drovus ir jam prireiks dar kelerių metų brendimo butelyje, kol visa jo puokštė atsivers. Vynas tvirtos struktūros, verdančios energijos, šiltas, lengvai taniniškas daromas iš jauniausiųjų (nuo 5 iki 10 metų) 'Sangiovese' vynmedžių derliaus. Tai bazinis vyninės vynas, kuris 12 mėnesių brandintas Slavonijos ąžuolo statinėse. Vynas pasiruošęs vartojimui ir dabar. Vyšnių, slyvų, gervuogių, cinamono, cukruotų apelsinų, gvazdikėlių, čiobrelių, pomidorų lapų aromatų.

Ilgas vyno brandinimo potencialas.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Apie gamintoją

Retas atvejis, kai visos vyno kategorijos ištakos gali būti atsektos iki vieno žmogaus, bet „Brunello di Montalcino“ istorija prasidėjo būtent nuo Ferruccio Biondi-Santi, kuris XIX a. pabaigoje sukūrė pirmąjį šio stiliaus vyną. Jo darbas ir vizija tapo kertiniu akmeniu ne tik Toskanos, bet ir visos Italijos vyndarystėje. 1888 m., remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, Ferruccio pagamino pirmąjį Brunello – 100 % ‘Sangiovese Grosso’ vyną, tuo metu revoliuciniu laikytą sprendimą, kai visa Toskana dar derino kelias veisles viename vyne.

Šiandien vyninei vadovauja Jacopo Biondi-Santi, Ferruccio proproanūkis ir jau septintosios vyndarių kartos atstovas. Jis laikosi daugiau nei šimtmetį puoselėjamų tradicijų, gamindamas išskirtinai ilgai bręstančius, elegantiškus vynus. Biondi-Santi ūkis yra įsikūręs Montalčino kalvos viršūnėje, jiems priklauso apie 25 ha istorinių vynuogynų, o dauguma regiono ‘Sangiovese Grosso’ vynuogynų buvo užsodinti klonais iš šios vyninės plantacijų.

Vyno stilius

Biondi-Santi vynai garsėja ilgaamžiškumu, rafinuotumu ir nepaprasta struktūra. Jų elegantiškas, klasikinis stilius išlaikytas per daugiau nei 100 metų – tai vynas kolekcininkams ir brandos vertintojams.

  • Raudonasis vynas – gaminamas tik iš ‘Sangiovese Grosso’. Vynas koncentruotas, su ilga maceracija, pasižymi subtiliomis gėlių, raudonųjų uogų, tabako ir miško paklotės natomis. Taninai tvirti, tačiau nugludinti, rūgštis ryški – tai struktūra, skirta ilgai bręsti.
  • Riserva – dar ilgesnės fermentacijos ir brandinimo rezultatas. Brandinama didelėse ąžuolinėse statinėse, ši cuvée atskleidžia gylį, minerališkumą ir ilgaamžiškumą.

Prestižiniai vynuogynai

Biondi-Santi valdo vienus iš vertingiausių Montalčino vynuogynų, įsikūrusių aukščiausiose ir vėsiausiose apeliacijos vietose. Tarp jų:

  • Tenuta Greppo – istorinė vyninė ir pagrindinis ‘Sangiovese Grosso’ šaltinis.
  • Kiti vynuogynai aplink Montalčino miestelį, kuriuose auginamos tik Biondi-Santi atrinktos vynmedžių linijos.

Dėl aukštesnės altitudės ir vėsesnio klimato vynuogės sunoksta lėtai, o derlius paprastai renkamas anksčiau nei kitose ūkio vietose – taip išlaikomas natūralus rūgštingumas ir aromatinis grynumas.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Brunello di Montalcino fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, naudojant ilgą maceraciją, kad būtų išgauta maksimali struktūra ir spalva. Riserva versija fermentuojama ąžuolo statinėse, o visi vynai brandinami didelėse slavoniško ąžuolo statinėse.

Biondi-Santi vynai pasižymi išskirtiniu brandos potencialu – klasikiniai Brunello gali bręsti 20, 30 metų ar net ilgiau. Jie puikiai atsiskleidžia laikui bėgant, išlaikydami eleganciją, balansą ir aromatingumą . Ne veltui šie vynai laikomi „itališko vyno Rolls Royce“.

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti