Vilnius

Klaipėda

  • Wine spectator

    93 / 100

  • Penin Guide

    91 / 100

  • Robert Parker

    90 / 100

Bodegas Valdespino El Candado Pedro Ximenez Jerez DO

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Likerinis saldus

Bodegas Valdespino El Candado Pedro Ximenez Jerez DO

41.00

Aprašymas

El Candado- ispaniškai reiškia užraktą. Dėl tos priežasties kiekvieną šio vyno butelį puošia mažytė spynelė, lydima dviejų raktelių. Kaip galima nuspėti, tai simbolizuoja negalėjimą dalintis šiuo buteliu su kitais– savotiškai aukščiausia hedonizmo ir egoizmo išraiška.

Šis, solera (maišomi kelių metų derliai) metodu pagamintas vynas, vidutiškai brandinamas 8 metus.

Išraiškingo aromato vynas kvepia šviežiomis razinomis, figomis, medumi, svarainių uogiene, papildytomis lapijos ir lengvomis cinamono žievės natomis. Burnoje vynas ypač saldus (420 g/l) ir tirštas; Karamelės, nugos, guavos, figų ir medaus desertų skonių. Ilgame poskonyje dominuoja kava, deginta karamelė, pipirai ir kardamonas

 

Likutinio cukraus kiekis: 420 g./l.

Vertinimas

93 / 100

Wine spectator

Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a wonderfully smoky hint curl through. The power is obvious, the range and definition more subtle. Drink now. 2,500 cases made.

91 / 100

Penin Guide

90 / 100

Robert Parker

The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled with 400 grams of sugar and 17% alcohol. Mahogany color, the nose is a symphony of candied, dried fruits, raisins, figs and dates. The palate is clean, very sweet and spicy, and should be consumed quite fresh (10 degreess C), with chocolate dessert (or as a dessert in itself).

Apie gamintoją

Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.

Jums galėtų patikti