Putojantis
Ieškantiems rožinio šampano, kuris įkūnytų eleganciją ir gyvybingą vaisių ekspresiją, Diebolt-Vallois Brut Rosé NV siūlo išskirtinį kainos ir kokybės santykį.
Šis šampanas pasižymi ryškia rožine spalva bei gyvybingais burbuliukais. Aromate atsiskleidžia raudonųjų uogų, tokių kaip braškės ir avietės, kvapai, lydimi rožių žiedlapių ir brioche užuominų. Skonis yra ekspresyvus, o tekstūra kremiška, su šviežių vyšnių, raudonojo apelsino ir subtilaus minerališkumo natomis, vedančiomis į gaivų, švarų poskonį.
Šis elegantiškas rožinis šampanas, pagamintas prestižiniame Šampanės regione, daugiausia gaminamas iš 70 % 'Chardonnay' ir 30 % 'Pinot Noir' vynuogių, demonstruojančių išskirtinį „Diebolt-Vallois“ namų, įsikūrusių Kramano „Grand Cru“ kaimelyje, braižą. Į mišinį įeina 9 % „Bouzy Rouge“ („Grand Cru“), jis kilęs iš „Les Toulettes“ vynuogyno Epernė kaimelyje.
Vynas brandinamas plieno talpose ir 2 metus butelyje.
Dozažas – 2 g/l.
Tiekti 8-12 °C temperatūros kaip aperityvą, su šviežiomis braškėmis, avietėmis, lengvomis salotomis, kepta lašiša ar keptos vištienos patiekalais.
Richly spiced, soft and creamy in texture, this well-cut Champagne layers clove and cardamom notes with blackberry, biscuit, white peach and sliced almond flavors. Shows power, but remains well-knit and elegant overall.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.