Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millesime 2016 (Išankstinė prekyba)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millesime 2016 (Išankstinė prekyba)

422,00

Aprašymas

IŠANKSTINĖ PREKYBA - ŠAMPANAS VYNO KLUBĄ PASIEKS GRUODŽIO MĖNESIO VIDURYJE

Vienas įspūdingiausių ir labiausiai kolekcininkų vertinamų Egly-Ouriet namų šampanų, atskleidžiantis 2016 metų derliaus intensyvumą, struktūrą ir būdingą Montagne de Reims gilumą. Tai cuvée, gaminama tik iš išskirtiniais metais, kai terroir ir sąlygos leidžia pasiekti išskirtinį balansą tarp brandos, koncentracijos ir elegancijos.

Taurėje pirmiausia atsiveria brandintų obuolių, kriaušių, citrinų žievelių ir baltųjų persikų natos. Su šiek tiek laiko ir oro atsiskleidžia skrudentos brioche, lazdynų riešutų, lengvo dūmo, kreidos, jūros druskos ir subtilios medaus užuominos.  

Tai klasikinis Egly-Ouriet derinys, gimstantis iš ilgo brandinimo su mielėmis ir puikiai subalansuoto oksidacinio profilio.

Burnoje šampanas – turtingas, koncentruotas ir galingas. Tekstūra – kremiška, burbuliukai – itin smulkūs ir integruoti. Skonyje dera citrinų kremas, balti kaulavaisiai, džiovinti vaisiai, šviežiai kepta duona, skrudinti riešutai ir labai ryškus kreidos minerališkumas, suteikiantis vertikalumo ir struktūros. Rūgštis – tiksli ir gyva, poskonis – labai ilgas, sausas, druskingas ir kristališkai švarus.

Cuvée sukurta iš Grand Cru Ambonnay, Bouzy ir Verzenay sklypų – trijų svarbiausių ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ epicentrų Montagne de Reims regione. Tipiškai sudėtį sudaro apie 70 % ‘Pinot Noir’ ir 30 % ‘Chardonnay’, atsižvelgiant į metų ypatumus. Kalkingas molis, gryna kreida ir pietinių šlaitų ekspozicija suteikia ne tik jėgos, bet ir subtilaus sūrumo, būdingo geriausiems Egly-Ouriet Millésime buteliams.

Šampanas brandinamas mažiausiai 5–6 metus su mielėmis – tai vienas ilgiausių brandinimo laikų regione.

Dozažas – Extra Brut (2 g/l).

Patiekimas

Tiekti 10–12 °C. Tinka su: šukutėmis su sviesto–citrinų padažu, antienos krūtinėle su raudonųjų uogų glazūra, brandintu Comté arba Gruyère sūriu.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Egly - Ouriet

Egly - Ouriet

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti