Putojantis sausas
Tiems, kurie ieško Šampano, išties įkūnijančio savo „Grand Cru“ terroir ir vyndario nepalaužiamą atsidavimą, tai „Eric Rodez Les Genettes Chardonnay Ambonnay Grand Cru 2017“ bus tai kas atlieps abu norus. Šis „Blanc de Blancs“, kilęs iš vieno, biodinamiškai puoselėjamo sklypo, siūlo retą grynumo, kompleksiškumo ir nepaprasto brandinimo potencialo derinį.
Šampanas išsiskiria gaiviais aromatais bei atskleidžia traškių obuolių, citrusinių vaisių aliejaus, lazdyno riešutų ir džiovintų baltųjų gėlių tonus. Burnoje šampanas yra solidus ir apvalus, malonios tekstūros, pasižymintis koncentruotu baltųjų vaisių skoniu, elegantiška rūgštimi ir sūriai minerališku poskoniu.
Šis vynas, pagamintas tik iš ‘Chardonnay’ vynuogių augančių Les Genettes sklypo Ambonė – Grand Cru komunos Montagne de Reims regione. Vynmedžių amžius siekia apie 40 metų. Jie puikiai auga giliose ir kalkingose dirvose. Vynuogynas puoselėjamas taikant biodinaminės vyndarystės praktikas. Vynuogės renkamos rankomis, po to atliekamas švelnus spaudimas tradiciniu Šampano (vertikaliu) presu.
Vynas vinifikuojamas naudotose ąžuolo statinėse ir, kas ypač svarbu, nebrandinamas malolaktinei fermentacijai, išsaugant jo ryškų gaivumą. Vėliau šampanas praleidžia 5 metus ant mielių nuosėdų buteliuose ir 1 metus buteliuose vyninės rūsiuose.
Dozažas (3g/l)
Tiekti prie 8-10 °C prie keptos vištienos su citrina ir žolelėmis, ant grotelių keptų krevečių iešmelių, taip pat tiktų ožkos, brie, camembert sūriai.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).
„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).
Vyno stilius
„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.