Putojantis sausas
„Jacquesson Dizy Terres Rouges 2014“ – tai retas šampanas iš vieno labiausiai vertinamų „Jacquesson“ vynuogynų. Čia persipina elegancija ir kompleksiška ‘Pinot Noir’ vynuogių struktūra ir potencialas.
Šampanas pasižymi išskirtiniu charakteriu, primenančiu šviežiai trintų ‘Pinot Noir’ uogų aromatą, persipynusį su pyragaičių ir sausainių tešlos natomis. Taip pat šiame šampane pajusite medžio žievės ir lengvai džiovintų vaisių niuansų. Šis šampanas yra pilno bei kompleksiško skonio, tačiau išlieka stebėtinai ekspresyvus ir lengvas, dovanojantis ilgą, išraiškingą sausą poskonį.
Šis unikalus šampanas gimsta 1,7 hektaro „Dizy Terres Rouges“ sklype, esančiame švelniame, į rytus pasvirusiame šlaite. 12 000 vynmedžių, pasodintų 1993 metais ir nuosekliai genimų cordon de Royat metodu, puikiai atskleidžia ‘Pinot Noir’ prigimtį.
Galiausiai, nulinis dozažas (0 g/L) užtikrina visiškai tyrą ir nepriekaištingą šampano charakterį ir poskonį. Tai leidžia atsiskleisti tikrajai terroir išraiškai ir atskleidžia visą šių išskirtinių ‘Pinot Noir’ vynuogių potencialą.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie omarų, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, vištienos suktinukų su foie gras,traškių antienos salotų, saldžiarūgščių krevečių.
„Jacquesson“ šampano namai, kuriuos Memmie Jacquesson įkūrė dar 1798 metais, yra vieni iš pačių pirmųjų ir istoriškai reikšmingiausių Šampanės regione. Iki pat XIX a. vidurio jie puikavosi tarp garsiausių ir geriausių šampano gamintojų, pelnę tarptautinį pripažinimą. Deja, mirus abiems tuometinio savininko sūnums, kompanijos įvaizdis stirpii sumenko.
Šlovę „Jacquesson“ grąžino broliai Jean-Hervé ir Laurent Chiquet, valdę šampano namus iki 2022 metų, kuomet juos įsigijo Pinault šeimai priklausanti „Artemis“. Būtent Chiquet broliai įdiegė unikalų ir išskirtinį požiūrį į šampano gamybą: jie pradėjo gaminti nevintažinius„Jacquesson“ šampanus, kurių pagrindą sudaro vienerių metų derlius. Šiuo metodu siekiama atskleisti ir perteikti būtent tų metų, derliaus, charakterį, kas yra gana neįprasta Šampanės regionui (nors pastaraisiais metais vis daugiau šampano namų bando pasukti šiuo keliu). Jų filosofija – puoselėti gamtą, atidžiai atrinkti vynuoges ir leisti joms išreikšti autentišką vietovės terroir.
Vyno stilius
„Jacquesson“ šampanas pasižymi išskirtiniu balansu, yra malonus tiek jaunystėje, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Nors „Jacquesson“ savo vynuogynus kruopščiai puoselėja ir priklauso jiems 32 hektarai, o didžioji dalis yra Premier Cru ir Grand Cru plotuose, jie taip pat atvirai pripažįsta, kad dalį vynuogių perka iš patikimų partnerių, su kuriais palaiko ilgalaikius ryšius. Tai leidžia jiems išlaikyti aukščiausią kokybę ir atspindėti platų Šampanės terroir spektrą. Tarp jų išsiskiria vynuogės iš tokių prestižinių vietovių kaip:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių „Jacquesson“ šampano privalumų – stilius. Jis leidžia mėgautis vynais dar ankstyvoje jaunystėje, iškart po išleidimo į prekybą. Šampanas nuo pat pradžių atskleidžia savo puikų balansą ir potencialą ilgai bręsti.