Raudonasis sausas
Château Margaux 2012 – tai vienas iš elegantiškiausių ir rafinuočiausių „Premier Grand Cru Classé“ klasifikacijos vynų iš Margaux apelacijos, išsiskiriantis subtilia struktūra ir aromatų kompeksiškumu. Šis derlius – puikus pasirinkimas tiek kolekcininkams, tiek rafinuoto ir aukščiausio lygio Bordo vyno stiliaus gerbėjams.
Aromatas kompleksiškas ir gundantys: juodieji serbentai, mėlynės, vyšnios, dera su žibuoklių, gėlių, šlapio akmens, tabako ir kedro natomis. Fone jaučiami subtilūs grafito, švelnių prieskonių bei mineralų tonai – tai klasikinio Margaux vyno išraiška.
Skonyje vynas – vidutinio kūno, su subtiliais, šilkiniais taninais ir gaivia rūgštimi, kuri sukuria tobulą pusiausvyrą. Burnoje atsiskleidžia juodųjų vyšnių, serbentų, miško paklotės niuansai, vedantys į ilgaamžį, struktūruotą poskonį.
Mišinį sudaro: 'Cabernet Sauvignon' 87 %, 'Merlot' 10 %, 'Cabernet Franc' 2 % ir 'Petit Verdot' 1 %. Vynas brandintas 22 mėnesius 100 % naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros prie žvėrienos, ėrienos ar sodriais jautienos patiekalais, gardintais miško grybais.