Raudonasis sausas
2018 metų Château Pitray – tai išskirtinis pavyzdys iš Castillon Côtes de Bordeaux apeliacijos, kuri dalijasi ta pačia kalkakmenio plynaukšte su savo garsiuoju kaimynu – Saint-Émilion.
Aromatai atsiskleidžia per ryškius mėlynių, juodųjų aviečių ir prinokusių slyvų kvapus, papildytus prieskonių, pyrago ir džiovintų gėlių akcentais.
Burnoje 2018 metų Pitray yra sodraus kūno, jame dominuoja sultingi mėlynųjų bei juodųjų vaisių skoniai. Šias gyvybingas vaisių natas apibrėžia švelnūs taninai ir gaiva.
Šis Château, su savo 150 akrų vynuogynu, grakščiai įsikūrusiu ant kalvos šlaito, mėgaujasi privilegijuotais žvirgždo ir molio dirvožemiais, ant kurių auginamos aukščiausios rūšies 'Merlot', 'Cabernet Franc' ir 'Malbec' vynuogės.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su daržovėmis /miško grybais, veršienos patiekalų.