Raudonasis sausas
Vynas pasižymi intensyviu tabako lapų, cigarų dėžutės bei mėtų aromatu. Skonis galingas ir išraiškingas, kreminė tekstūra papildoma juodųjų serbentų ir tvirtų taninų deriniu. Poskonis išskirtinai ilgas.
Tiekti 16-18 °C prie mėsos troškinių, jautienos kepsnių arba brandžių sūrių.
This wine combines the richness of the vintage with a sophisticated structure of smoky tannins and spicy wood aging. It is still young, with a powerful structure and ripe, vibrant black-currant fruits. The wine needs plenty of aging. Drink from 2028. Organic and biodynamic.
Château Pontet-Canet ekspertų nuolat giriamas vyno ūkis, esantis Bordo, šiaurinio Médoc regiono Pauillac apeliacijoje. Ūkis 1855 m. Bordo klasifikacijoje buvo įvertintas kaip 5eme, nors dabar manoma, kad ūkis vertas daug aukštesnio reitingo. Jo „grand vin“ yra klasikinis, struktūrizuotas išskirtinio subtilumo, nuolat vertinamas aukštais balais ir labai paklausus visame pasaulyje. Nuo 1975 m. Pontet-Canet priklauso Tesseron šeimai, jiems kontroliuojant kokybė bei vyno kainos aukcionuose ir populiarumas labai išaugo. Pontet-Canet dominuoja Cabernet Sauvignon vynuogės, iš jų pagaminti vynai turi ilgalaikį brandinimo potencialą. 81 ha (200 akrų) vynuogynas yra Pauillac apeliacijos centre, į pietus nuo Mouton Rothschild ir d'Armailhac rūmų. Dirvožemis yra sudarytas iš Garonne žvyro ant kalkakmenio pamatinių uolienų, šiltas ir gerai nusausintas, todėl sudaro puikias sąlygas Cabernet Sauvignon, kuri sudaro 62 %, Merlot sudaro 32 % , taip auginama nedideli kiekiai Cabernet Franc ir Petit Verdot. Vynuogininkystė yra sertifikuota ekologiška ir biodinamiška, o pastaraisiais metais buvo pristatyta ir darbinių arklių komanda. Derliaus nuėmimo metu vynuogės surenkamos į mažas dėžes, kurios perkeliamos tiesiai ant rūšiavimo stalo, kad uogos būtų kuo mažiau pažeistos. Nuo 2005 m. misa buvo fermentuojama moderniose, reguliuojamos temperatūros betoninėse talpyklose, esančiose tiesiai po rūšiavimo stalais aukščiau esančiame aukšte. Vynuogės iš kiekvieno sklypo atskirai brandinamos statinėje (niekada daugiau nei du trečdalius ąžuolo) 16-20 mėnesių, priklausomai nuo derliaus. Château Pontet-Canet įkūrė Jean-Francois de Pontet, karališkasis Médoc gubernatorius, kuris XX a. 20-ajame dešimtmetyje sujungė kelis Pauillac vynuogynų sklypus. Jo palikuonys Kanete papildė kaimyninius sklypus. Vynas buvo išpilstomas tik 1972 m. Antrasis dvaro vynas yra Hauts de Pontet-Canet.