Raudonasis sausas
Com Tu yra projektas, kurį sukūrė René Barbier su sūnumi Andersonu Barbier. Andersonas, įsimylėjęs La Figuera vietovę ir jos potencialą, kartu su tėvu, nusprendė pagaminti pirmąjį vyną ir sėkmingai įžengti į vyno pasaulį.
La Figuera yra vietovė, kuri 100% skirta Grenache(Garnacha), tiek seniems, tiek jauniems vynmedžiams. Ji yra 500–600 metrų aukštyje labai vėsioje vietovėje, kurioje gausu kalkingų, balto ir raudono molio dirvožemių.
Pavadinimo Com Tu idėja kilo René sūnui, menininkui Andersonui Barbier Meyeriui, kuris kartu su mama sugalvojo vyno etiketę. Tai pagarba visiems žmonėms, nesvarbu, kokia jų odos spalva, lytis, koks veidas ar kūnas, ar jie turi negalią ar ne, ar jie turtingi, ar ne, ar išsilavinę ar ne. Vyno pavadinimas primena, kad mes visi esame vienodi. Apibendrinant, aš esu kaip tu (Com tú), tu – kaip aš. Etiketėje pamatysite dvi akis, o jose - vyras ir moteris, skirtingos rasės, susikibę rankomis per akinius. Jiems reikia vienas kito, kad akiniai nenukristų. Nosis yra Anderson Barbier Meyer parašas.
Com tu yra vynas, pagamintas iš 100% Grenache vynuogių, iš vynuogyno, vadinamo Miramar, esančio labai vėsioje La Figuera vietovėje, kurioje vynmedžiai dalijasi aplinka su obelimis, migdolais.
Derlius nuimtas rankiniu būdu, kruopščiai atrenkant vynuoges vynuogyne. Sultys fermentuotos medinėse talpyklose, vėliau vynas brandintas 18 mėnesių: 1 metus 45hl medinėse ir 8 mėn. betoninėse talpose.
Com Tu – išraiškingas, koncentruotas ir gaivus vynas. Ilgas brandinimas suteikė jam sudėtingumo, išryškindamas minerališkumą ir raudonųjų vaisių aromatą su apelsino žievelės natomis.
Rūgšties kiekis: 4,0 g/l
Sulfitų kiekis: 57 mg/l
Likutinis cukraus kiekis: 1,3 g/l
Tiekti 16ºC prie raudonos mėsos kepsnių/troškinių, vytinto kumpio, brandžių sūrių.
2018 was a cool and rainy year, and the 2018 Com Tu has a fresh and elegant profile. It comes from different Garnacha vineyards in the village of La Figuera; it fermented with some full clusters and some destemmed grapes with natural yeasts and matured in two used 4,500-liter oak foudres for 18 months. It has some spicy and creamy notes and is juicy and ripe, as La Figuera is a warm village where the grapes ripen thoroughly. 2018 in Priorat is very fresh, but in La Figuera, the wines still feel quite ripe, with Mediterranean character and some dusty tannins. 12,000 bottles. It was bottled in April 2018.
Clos Mogador – legendinis Priorato vyno ūkis iš Ispanijos širdies
Clos Mogador – tai vienas iš labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių vyno ūkių Ispanijoje, įsikūręs garsiajame Priorat DOQ regione. Įkurtas žinomo vyndario René Barbier, Clos Mogador ne tik pakėlė Priorato vyno reputaciją pasauliniu mastu, bet ir tapo šio regiono atgimimo simboliu.
Vyndario filosofija:
Clos Mogador remiasi natūralia vyndaryste, giliais ryšiais su žeme ir pagarba gamtai. René Barbier buvo vienas iš vadinamųjų „Priorato revoliucionierių“ – vyndarių grupės, kuri 9-ajame dešimtmetyje atgaivino beveik pamirštą regioną ir įrodė, kad čia gali būti gaminami pasaulinio lygio vynai.
Kas išskiria Clos Mogador vyną?
Ilgaamžiškumas ir gilumas – vynai, brandinami ąžuolo statinėse ir skirti ilgalaikiam laikymui
Autentiškumas – kiekvienas butelis atspindi kalnuoto Priorato terroir
Natūralumas – naudojami ekologiniai metodai, minimalus intervencijos lygis
Ribotos partijos – tik keli tūkstančiai butelių per metus
Svarbiausi vynai:
Clos Mogador – vyno ūkio flagmanas, galingas ir elegantiškas raudonasis vynas iš Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon ir Carignan
Manyetes – vieno vynuogyno vynas iš senųjų Carignan vynmedžių
Com Tu (Montsant DO) – emocingas projektas iš gretimo regiono, kuriame dominuoja Garnacha