Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    93 / 100

Clos Mogador Com Tu Montsant DO 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Clos Mogador Com Tu Montsant DO 2018

57,00

Aprašymas

Com Tu yra projektas, kurį sukūrė René Barbier su sūnumi Andersonu Barbier. Andersonas, įsimylėjęs La Figuera vietovę ir jos potencialą, kartu su  tėvu, nusprendė pagaminti pirmąjį vyną ir sėkmingai įžengti į vyno pasaulį.

La Figuera yra vietovė, kuri 100% skirta Grenache(Garnacha), tiek seniems, tiek jauniems vynmedžiams. Ji yra 500–600 metrų aukštyje labai vėsioje vietovėje, kurioje gausu kalkingų, balto ir raudono molio dirvožemių.

Pavadinimo Com Tu idėja kilo René sūnui, menininkui Andersonui Barbier Meyeriui, kuris kartu su mama sugalvojo vyno etiketę. Tai pagarba visiems žmonėms, nesvarbu, kokia jų odos spalva, lytis, koks veidas ar kūnas, ar jie turi negalią ar ne, ar jie turtingi, ar ne, ar išsilavinę ar ne. Vyno pavadinimas  primena, kad mes visi esame vienodi. Apibendrinant, aš esu kaip tu (Com tú), tu – kaip aš.  Etiketėje pamatysite dvi akis, o jose - vyras ir moteris, skirtingos rasės, susikibę rankomis per akinius. Jiems reikia vienas kito, kad akiniai nenukristų. Nosis yra Anderson Barbier Meyer parašas.

Com tu yra vynas, pagamintas iš 100% Grenache vynuogių, iš vynuogyno, vadinamo Miramar, esančio labai vėsioje La Figuera vietovėje, kurioje vynmedžiai dalijasi aplinka su obelimis, migdolais.

Derlius nuimtas rankiniu būdu, kruopščiai atrenkant vynuoges vynuogyne. Sultys fermentuotos medinėse talpyklose, vėliau vynas brandintas 18 mėnesių: 1 metus 45hl medinėse ir 8 mėn. betoninėse talpose.

Com Tu – išraiškingas, koncentruotas ir gaivus vynas. Ilgas brandinimas suteikė jam sudėtingumo, išryškindamas minerališkumą ir raudonųjų vaisių aromatą su apelsino žievelės natomis. 

Rūgšties kiekis: 4,0 g/l
Sulfitų kiekis: 57 mg/l
Likutinis cukraus kiekis: 1,3 g/l

Patiekimas

Tiekti 16ºC prie raudonos mėsos kepsnių/troškinių, vytinto kumpio, brandžių sūrių.

Vertinimas

93 / 100

Robert Parker

2018 was a cool and rainy year, and the 2018 Com Tu has a fresh and elegant profile. It comes from different Garnacha vineyards in the village of La Figuera; it fermented with some full clusters and some destemmed grapes with natural yeasts and matured in two used 4,500-liter oak foudres for 18 months. It has some spicy and creamy notes and is juicy and ripe, as La Figuera is a warm village where the grapes ripen thoroughly. 2018 in Priorat is very fresh, but in La Figuera, the wines still feel quite ripe, with Mediterranean character and some dusty tannins. 12,000 bottles. It was bottled in April 2018.

Apie gamintoją

Clos Mogador – legendinis Priorato vyno ūkis iš Ispanijos širdies

Clos Mogador – tai vienas iš labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių vyno ūkių Ispanijoje, įsikūręs garsiajame Priorat DOQ regione. Įkurtas žinomo vyndario René Barbier, Clos Mogador ne tik pakėlė Priorato vyno reputaciją pasauliniu mastu, bet ir tapo šio regiono atgimimo simboliu.

Vyndario filosofija:

Clos Mogador remiasi natūralia vyndaryste, giliais ryšiais su žeme ir pagarba gamtai. René Barbier buvo vienas iš vadinamųjų „Priorato revoliucionierių“ – vyndarių grupės, kuri 9-ajame dešimtmetyje atgaivino beveik pamirštą regioną ir įrodė, kad čia gali būti gaminami pasaulinio lygio vynai.

Kas išskiria Clos Mogador vyną?

  • Ilgaamžiškumas ir gilumas – vynai, brandinami ąžuolo statinėse ir skirti ilgalaikiam laikymui

  • Autentiškumas – kiekvienas butelis atspindi kalnuoto Priorato terroir

  • Natūralumas – naudojami ekologiniai metodai, minimalus intervencijos lygis

  • Ribotos partijos – tik keli tūkstančiai butelių per metus

    Svarbiausi vynai:

  • Clos Mogador – vyno ūkio flagmanas, galingas ir elegantiškas raudonasis vynas iš Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon ir Carignan

  • Manyetes – vieno vynuogyno vynas iš senųjų Carignan vynmedžių

  • Com Tu (Montsant DO) – emocingas projektas iš gretimo regiono, kuriame dominuoja Garnacha

Jums galėtų patikti